presseticker

Skip to main content

DOGA-merket for design og arkitektur:

Slik senket de stressnivået hos tusenvis av gründere

  Publisert: 16.03.2022 18:00 - av  Henning Poulsen

ENKELT. Folio får DOGA-merket for å gjøre det enklere for alle å realisere gründerdrømmen. Foto/ill: Folio

Regnskap. Bilag. Søknader. Dokumentasjon. Det er ikke enkelt å starte bedrift i Norge. Nå hedres Folio, Tight og Heydays med DOGA-merket for design og arkitektur for å gjøre gründerlivet veldig mye enklere.

Utmerkelsen ble delt ut onsdag 16. mars av Design og arkitektur Norge (DOGA).

 

Design hjelper med bedriftsdrømmen

Hvert år ser om lag 60 000 nye bedrifter dagens lys i Norge, ifølge Statistisk sentralbyrå. Om lag 10 prosent av dem stiftes nå gjennom Folio, et norsk oppstartsselskap som lever på å gjøre livet lettere for andre oppstartsselskaper.

 

– Vår jobb er å gjøre bedriftsdrømmen oppnåelig for alle. Dette får vi til ved hjelp av forenkling. God design er en forutsetning for å oppnå nettopp dette, sier Dag Olav Norem. Han grunnla Folio sammen med Wilhelm Joys Andersen i 2017.

 

Design i sentrum

Det er nemlig både tidkrevende og komplisert å starte egen bedrift. Du må forholde deg til en rekke offentlige instanser og lære deg komplekse bank- og regnskapssystemer. Ikke verdens enkleste sak for et lite rørleggerfirma eller en nyåpnet garnbutikk.

 

Norem og Andersen har selv revet seg i håret av alle små og store hindere som møter gründere. Slik fikk de ideen om å forenkle gründerreisen gjennom en digital tjeneste. De samlet et team av designere, utviklere og tekstforfattere.

 

Designsjef Ingrid Kvaal i Folio forteller at de to designbyråene, Tight og Heydays, spilte sentrale roller i utviklingen av tjenesten.

 

– Heydays kom opp med navnet vårt, og la grunnsteinen for merkevareidentiteten. De lagde et ufarliggjørende og lekende kawaii-inspirert uttrykk som bryter med alvoret i bank- og regnskapsverden, sier hun.

 

– Tight var sentrale i prototypingen og utforskingen av designløsningene helt fra starten. Dette gjorde at vi tidlig kunne la brukere teste produktet og designet. På den måten fikk vi en mest mulig intuitiv og enkel tjeneste, legger Kvaal til.

 

Resultatet er en tjeneste som gjør oppstart av egen virksomhet tilgjengelig for folk flest. Et smart betalingskort automatiserer bilag, utlegg og reiseregninger. Dette forenkler regnskapsjobben betraktelig. Folio har også laget en rekke med guider og forklarende artikler.

 

Tydelig og intuitivt

Juryen for DOGA-merket for design og arkitektur roser prosjektet for å skape en smidig og smart løsning som møter brukeren på hjemmebane.

 

«På eksemplarisk vis er ulike disipliner av designfaget tatt i bruk for å gi brukeren en opplevelse av mestring og flyt. Tydelige og intuituive steg leder brukeren gjennom prosessen på en smart måte og gir applikasjonen en sterk identitet,» står det i jurykjennelsen.

 

Planet, samfunn, økonomi

DOGA-merket for design og arkitektur, som tidligere het Merket for god design, kan føre sin historie helt tilbake til 1964. I dag løfter utmerkelsen fram virksomheter som bruker design og arkitektur for å skape nytenkende, vakre og funksjonelle løsninger som gir positive ringvirkninger for samfunnet, planeten og økonomien.

 

I år er det i alt 13 mottakere av DOGA-merket for design og arkitektur, i tillegg til tre mottakere av DOGA-merket nykommer.

 

DOGA er en del av regjeringens virkemiddelapparat for økt innovasjon. DOGAs rolle er å fremme design og arkitektur som verktøy for bærekraftig omstilling og verdiskaping i næringsliv og offentlig sektor.

(Pressenytt)

 

 

Mer informasjon om prisutdelingen og DOGA-merket for design og arkitektur her: https://doga.no/aktiviteter/dogas-priser/doga-merket-design-arkitektur/

 

Finn mer informasjon om prosjektet her:

https://doga.no/aktiviteter/dogas-priser/doga-merket-design-arkitektur/vinnere-av-doga-merket/stressfri-start-pa-egen-bedrift/

 

 

Kontaktpersoner:

* Folio, designsjef Ingrid Kvaal, mobil 90 66 39 39

* Design og arkitektur Norge, Ellen Heggestad, mobil 92 65 35 30

 

 

Bildetekster:

Bilder fra overrekkelsessermonien vil legges ut på denne lenken cirka kl 19:00 i dag: https://www.flickr.com/photos/doganorway/albums/72177720297368169

 

ENKELT. Folio får DOGA-merket for å gjøre det enklere for alle å realisere gründerdrømmen. Foto/ill: Folio

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:
Bilde - vedlegg til sak folio_folio-2 hoved.jpg 90,96 kB (1001x1000)
Bilde - vedlegg til sak folio_folio-4.jpg 51,12 kB (1001x1000)
Bilde - vedlegg til sak folio_folio-6.jpg 103,41 kB (1001x1000)

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Design og arkitektur Norge (DOGA), og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 16.03.2022 18:00
Teknisk løsning ZEVS AS