presseticker

Skip to main content

DOGA-merket for design og arkitektur:

Slik laget de kofferter for ekstremreisende

  Publisert: 16.03.2022 18:00 - av  Henning Poulsen

EKSTREMKOFFERT. Db Equipment mottar DOGA-merket for sin nye koffertserie, Db Hardcase Luggage. Foto: Hallvard Kolltveit

Foto: Db

Med 100 kresne fotografer som referansegruppe har Db Equipment designet en koffertserie som tåler det meste. Nå hedres de med DOGA-merket for design og arkitektur.

Utmerkelsen ble delt ut onsdag 16. mars av Design og arkitektur Norge (DOGA).

 

Så muligheter i pregløst marked

Noen reiser mer enn andre. De færreste reiser mer enn profesjonelle reportasjefotografer. Med seg i bagasjen har de kameraer og utstyr verdt hundretusener av kroner. Derfor bestemte Db Equipment seg for å bruke nettopp denne gruppen som et referansepunkt for sin nye koffertserie.

 

– Fotografer støter på mange utfordringer og strabaser når de reiser. Vi skjønte at dersom vi kunne løse deres problemer, løser vi også problemer for folk som ikke er fotografer, sier Vincent Laine. Han er bagasjedesigner og mannen bak Db Hardcase Luggage, koffertserien som nå får DOGAs utmerkelse.

 

Laine har ikke alltid designet bagasje. Han har en fortid i kameraindustrien, og har blant annet jobbet for Leica i Tyskland og Hasselblad i Sverige. Slik kunne han se at markedet for kamerabagasje var overmodent for noe nytt.

 

Solid, lett og bærekraftig

Db Equipment allierte seg med 100 fotografer fra hele verden, som kom med innspill underveis i prosjektet. Den norske utstyrsprodusenten forsto raskt at de måtte lage solide kofferter i hardt og beskyttende materiale som samtidig skulle være lette og enkle å få med seg.

 

Resultatet er en koffertserie der funksjonaliteten står i sentrum. Koffertene er laget i delvis resirkulert thermoplast. De har en spesialutviklet aluminiumsramme og en lukkemekanisme som er mye mer holdbar enn noen glidelås er. Håndtakene er ergonomisk utformet, alle hjørner er avrundet og du kan koble til annen bagasje slik at du alltid har én hånd fri. Alle komponenter kan byttes ut, noe som gir produktet et potensielt langt liv.

 

– Mange kaster bagasjeproduktene sine når noe går i stykker. Et viktig mål med Db Hardcase Luggage er at eierne både skal ha anledning til – og lyst til – å reparere det dersom det trengs. Går en del i stykker, kan vi sende deg en ny del – selv om du er på reisefot, sier Laine.

 

Får innspill, bygger lojalitet

Juryen for DOGA-merket for design og arkitektur påpeker at Db Hardcase Luggage er et godt eksempel på hvordan innovativ design kan skape produkter som fyller nisjer i markedet.

 

«Db Equipment har alliert seg med utvalgte, velrennomerte fotografer som har ekstreme krav fordi de reiser over hele kloden under tøffe forhold. På den måten får de verdifulle innspill i designprosessen samtidig som de bygger en flokk av følgere og får historier til markedsføringen. Resultatet er en serie kofferter med en rekke designdetaljer som imponerer,» står det i jurykjennelsen.

 

Planet, samfunn, økonomi

DOGA-merket for design og arkitektur, som tidligere het Merket for god design, kan føre sin historie helt tilbake til 1964. I dag løfter utmerkelsen fram virksomheter som bruker design og arkitektur for å skape nytenkende, vakre og funksjonelle løsninger som gir positive ringvirkninger for samfunnet, planeten og økonomien.

 

I år er det i alt 13 mottakere av DOGA-merket for design og arkitektur, i tillegg til tre mottakere av DOGA-merket nykommer.

 

DOGA er en del av regjeringens virkemiddelapparat for økt innovasjon. DOGAs rolle er å fremme design og arkitektur som verktøy for bærekraftig omstilling og verdiskaping i næringsliv og offentlig sektor.

(Pressenytt)

 

 

Mer informasjon om prisutdelingen og DOGA-merket for design og arkitektur her: https://doga.no/aktiviteter/dogas-priser/doga-merket-design-arkitektur/

 

Finn mer informasjon om prosjektet her:

https://doga.no/aktiviteter/dogas-priser/doga-merket-design-arkitektur/vinnere-av-doga-merket/kofferten-for-ekstremreisende/

 

Kontaktpersoner:

* Db Equipment, designkategorisjef Vincent Laine, mobil 91 90 78 68

* Design og arkitektur Norge, Ellen Heggestad, mobil 92 65 35 30

 

Bildetekster:

Bilder fra overrekkelsessermonien vil legges ut på denne lenken cirka kl 19:00 i dag: https://www.flickr.com/photos/doganorway/albums/72177720297368169

 

EKSTREMKOFFERT. Db Equipment mottar DOGA-merket for sin nye koffertserie, Db Hardcase Luggage. Foto: Hallvard Kolltveit

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Design og arkitektur Norge (DOGA), og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 16.03.2022 18:00
Teknisk løsning ZEVS AS