presseticker

Skip to main content

Ringsaker kommune og Norconsult på Hamar får gjev pris for inkluderende landskapsarkitektur

  Publisert: 09.01.2024 08:25 - av  Henning Poulsen

Mjøsparken tildeles Innovasjonsprisen for inkluderende design i kategorien landskapsarkitektur. Foto: Ringsaker kommune

Mjøsparken har blitt et samlingsted for hele bredden av befolkningen i Innlandet. Foto: Ringsaker kommune

Mjøsparken har blitt en inkluderende folkepark for hele Innlandet. Nå mottar prosjektet pris fra DOGA for sin landskapsarkitektur. Samtidig nomineres parken til selve hovedprisen, Innovasjonsprisen for inkluderende design.

– Det er viktigere enn noen gang at byene, bygdene, bygningene og uterommene våre kan brukes av alle. Mjøsparken viser oss hvilket potensial som ligger i inkluderende landskapsarkitektur. Prosjektet til Ringsaker kommune og Norconsult begeistrer og bygger ned barrierer, sier seniorrådgiver Jannicke Hølen i DOGA.

 

Denne måneden skal DOGA endelig dele ut Innovasjonsprisen for inkluderende design igjen, for femte gang siden 2011. Prisen er en del av regjeringens handlingsplan for universell utforming, som koordineres av Kultur- og likestillingsdepartementet.

 

Allerede nå offentliggjør DOGA hvilke prosjekter som mottar kategoripris for landskapsarkitektur. Den ene kategorivinneren er Mjøsparken og den andre er Carpe Diem demenslandsby i Bærum. Begge prosjektene skal konkurrere om hovedprisen, selveste Innovasjonsprisen for inkluderende design, som deles ut 24. januar.

 

Mjøsparken: Folkeparken som rommer alle

En gang i tiden var Strandsaga i Brumunddal et viktig sted for den lokale tømmerindustrien. I moderne tid har området mellom Mjøsa og E6 ligget som en gjengrodd og forurenset barriere mellom bysentrum og innsjø.

 

 

 

 

 

 

Mjøsparken tildeles Innovasjonsprisen for inkluderende design i kategorien landskapsarkitektur. Juryen kaller dette et begeistrende prosjekt, et godt og verdifullt stykke stedsutvikling for fremtidens Brumunddal, som gir stor verdi til mange forskjellige mennesker og behov.

 

«Ringsaker kommune har på forbilledlig vis laget en aktivitetspark som alle enkelt kan ta i bruk. Mjøsparken legger grunnlag for friluftsliv og sosial rekreasjon som favner et imponerende bredt tilbud for mange ulike brukere. Både barneskoleelever og personer med funksjonsnedsettelser har kommet med innspill. Disse brukerprosessene har gitt fremragende resultater,» skriver juryen.

(Pressenytt)

 

 

Bildetekster:

Mjøsparken tildeles Innovasjonsprisen for inkluderende design i kategorien landskapsarkitektur. Foto: Ringsaker kommune

 

Mjøsparken har blitt et samlingsted for hele bredden av befolkningen i Innlandet. Foto: Ringsaker kommune

 

 

 

Kontaktpersoner:

* Ringsaker kommune, teknisk sjef Elin Rønningen Hekne, mobil 481 05 994, epost elin.ronningen.hekne@ringsaker.kommune.no

* Norconsult, senior prosjektleder Morten Quist-Hanssen, mobil 454 04 467, morten.quist-hanssen@norconsult.com

* Design og arkitektur Norge (DOGA), seniorrådgiver Jannicke Hølen, mobil 905 62 909

* Juryleder John Arne Bjerknes, mobil 900 86 186

 

Innovasjonsprisen for inkluderende design

* Deles ut av Design og arkitektur Norge (DOGA) på oppdrag fra Kultur- og likestillingsdepartementet.

* Er DOGAs design- og arkitekturpris for mangfold, likeverd og universell utforming.

* Går til virksomheter, arkitekter og designere for nyskapende og inkluderende løsninger som bidrar til et mer likestilt samfunn.

* Prisen deles ut i kategoriene arkitektur, landskapsarkitektur, transport, produktdesign, grafisk design, interiør og møbel, tjenestedesign, informasjons- og interaksjonsdesign og unge talenter. Sistnevnte er helt ny kategori i år for studenter og nyutdannede designere og arkitekter. Kategorivinnerne konkurrerer om hovedprisen, selveste Innovasjonsprisen for inkluderende design.

* Scandic Oslo Airport vant hovedprisen i 2011. I 2014 vant St. Olavs Hospital. I 2017 var det Vision of the Fjords som gikk til topps. I 2020 gikk prisen til Vipps.

* Blant tidligere kategorivinnere finner vi blant annet Bybanen i Bergen, NRK TV, Vindmøllebakken bofellesskap, Skatteetaten, Finn.no, nye Flytoget, Hamaren naturpark, Kolonial.no, Aftenposten junior, Blanke Ark valgsystem, Stovnertårnet, YR.no og Hardanger Bestikk.

* Frem til og med 2020 het prisen Innovasjonsprisen for universell utforming.

 

Mer informasjon: https://doga.no/innovasjonsprisen

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Design og arkitektur Norge (DOGA), og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 09.01.2024 08:25
Teknisk løsning ZEVS AS