presseticker

Skip to main content

Oslo-design skal vises fram i London

  Publisert: 20.10.2021 09:06 - av  Henning Poulsen

Northerns Hifive, av Rudi Wulff. Foto: Einar Aslaksen

Yggdrasil, Volver. Foto: Pernille Munster

Daybe, designet av Morten og Jonas for Northern. Foto: Chris Tønnesen

Northern og Volver er med når et stjernelag av norske møbel- og interiørprodusenter skal vise seg fram i London denne uken.

– Vi har med åtte svært sterke representanter for den norske møbelbransjen, og tror disse kan fenge et britisk designpublikum. Og så gleder vi oss over at ambassadøren åpner sin dør for oss. Det gir ekstra tyngde, sier Egil Sundet, bransjeleder i Norsk Industri Designindustrien.

 

Med seg til utstillingen InsideNorway, som vises i den norske ambassaderesidensen i London, har han Volver, Fora Form, Heymat, Eikund, Northern, Figgjo, Lundhs Real Stone og Hadeland Glassverk.

 

Volver ser til utlandet

Designstudioet og teppemerket Volver ble stiftet for bare tre år siden, men har allerede etablert seg i Tyskland, Frankrike, Sveits og Island.

 

– Storbritannia er et nytt marked for Volver, og InsideNorway blir inngangsporten vår. Jeg ser på dette som en unik mulighet for å nå de rette kundene og bygge nettverk i et spennende marked. Når flere aktører stiller ut på denne måten, så står vi sterkere sammen, sier gründer og daglig leder Ksenia Stanishevski.

 

Hun tar med seg Volvers nyeste kolleksjon, Yggdrasil. Den er designet av britiske Yorgo Lykouria fra Rainlight Studio, og er Volvers første internasjonale designsamarbeid.

 

Designlokomotivet Northern

Northern er blant designaktørene som lykkes best utenfor Norge i dag. Livsstilsmerket har en eksportandel på 67 prosent, og Storbritannia er et viktig og voksende marked.

 

– 8 prosent av omsetningen vår kommer fra Storbritannia, og vi er representert i fine butikker som Chaplin’s, Aram Store, Skandium og Heal’s. I tillegg leverer vi møbler og belysning til restauranter, hoteller og kontorprosjekter i Storbritannia, sier Daniel Kring Belert, kommersiell leder i Northern.

 

I London skal han vise fram nyheter fra i år og i fjor – møbler, belysning og tilbehør som ikke tidligere er vist i Storbritannia. Blant produktene Northern stiller ut finner vi teppeserien Row, loungestolen Oaki av Stine Aas, hyllesystemet Hifive av Rudi Wulff - og sofaen Daybe, designet av duoen Morten og Jonas.

 

Fra stagnasjon til vekst i Storbritannia

Norsk møbeleksport tok seg opp kraftig i koronaåret 2020. Veksten var på 11 prosent, og den fortsetter inn i 2021. Mens møbeleksporten har vokst jevnt, har den stått stille i ett marked: Det britiske.

 

– Fram til i fjor var det ingen vekst i eksporten til de britiske øyer. Men i 2020 snudde det, og veksten fortsetter i år. Nå satser vi på å få større innpass i Storbritannia, og nøkkelen ligger i London, sier Sundet.

 

Han påpeker at byen ved Themsen ikke bare er en inngangsport til resten av Storbritannia, men også spiller en toneangivende rolle i europeisk møbel- og designbransje.

 

Satser på eksport, ønsker regjeringshjelp

Utstillingen i ambassadørens residens i London blir en forsmak på en større utstillingssatsing i forbindelse med London Design Week 2022.

 

– Vi gjør det vi kan for å støtte våre medlemmers satsing i viktige eksportmarkeder. Samtidig er det klart at dette ikke monner alene, og at det vi virkelig trenger er et offentlig eksportkontor. Vår bransje har dårligere rammevilkår i Norge enn konkurrentene i Sverige og Danmark, sier Sundet, som håper at den påtroppende regjeringen kommer til å legge bedre til rette for en sterk design- og ferdigvareindustri.

(Pressenytt)

 

 

Bildetekster:

Northerns Hifive, av Rudi Wulff. Foto: Einar Aslaksen

 

Yggdrasil, Volver. Foto: Pernille Munster

 

Daybe, designet av Morten og Jonas for Northern. Foto: Chris Tønnesen

 

Oaki, Northern. Designet av Stine Aas. Foto: Northern

 

 

Kontaktpersoner:

* Volver, grunnlegger Ksenia Stanishevski, mobil 99 03 82 82

* Northern, kommersiell leder Daniel Kring Belert, mobil 40 00 66 66

* Designindustrien, bransjesjef Egil Sundet, mobil 90 92 21 92

* Designindustrien, prosjektleder eksport Ragnhild B. Grytten, mobil 91 75 18 04

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Designindustrien, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 20.10.2021 09:06
Teknisk løsning ZEVS AS