presseticker

Skip to main content

Ønsker flere innovasjonskandidater fra Oslo

  Publisert: 30.04.2020 07:05 - av  Henning Poulsen

UNIVERSELL BARNEHAGE. Margarinfabrikken barnehage fikk kategoripris for arkitektur i 2011. Bildet er fra samme året. Foto: DOGA

PLASS FOR ALLE. Schandorffs plass vant Innovasjonsprisen for universell utforming, kategori landskapsarkitektur, i 2011. Bildet er fra samme året.

BEDRE BETALING. I 2014 vant Melin Medical tjenestedesignpris for sine betalingsløsninger i helsesektor

Kulturdepartementet og DOGA etterlyser flere kandidater fra hovedstaden til Innovasjonsprisen for universell utforming. Nå utvider de nominasjonsfristen med én måned.

– Jeg vet at det er mange aktører i Oslo som jobber veldig godt med å utvikle inkluderende løsninger, produkter og omgivelser. Både Schandorffs plass, Margarinfabrikken barnehage, garderobeanlegget på Solvik camping og betalingsløsningen til Melin Medical er tidligere vinnere av Innovasjonsprisen for universell utforming, forteller programleder Jannicke Hølen i Design og arkitektur Norge (DOGA).

 

Til høsten skal Innovasjonsprisen for universell utforming deles ut for fjerde gang. Fram til utgangen av mai er det mulig å nominere kandidater til prisen.

 

– Skal vi kalle oss et likestilt samfunn med like muligheter, må vi utvikle omgivelser og tjenester som gjør det mulig for alle å leve aktive og selvstendige liv. Bærekraften i vårt samfunn er avhengig av at alle har mulighet til å bidra. Derfor er denne prisen så viktig, sier kultur- og likestillingsminister Abid Raja.

 

Løfter fram de beste

Jannicke Hølen i DOGA forteller at hensikten med prisen er å løfte fram de mest inkluderende innovasjonsprosjektene i Norge. Dagens spesielle situasjon med nedstenging av store deler av samfunnet, bekrefter ifølge Hølen behovet for produkter, tjenester og digitale løsninger som alle kan bruke uavhengig av for eksempel alder, funksjonsgrad, kultur og teknologinivå.

 

– Inkludering er god samfunnsøkonomi fordi det garanterer at ingen stenges ute. Tvert imot får alle delta på like premisser, uansett hvilke forutsetninger de har. Brukerinnsikt fra de med størst utfordringer kan bidra til innovasjon og løsninger som skaper begeistring hos en utvidet målgruppe. Her ligger det mange forretningsmuligheter. Jeg håper vi får se mange spennende kandidater til årets pris, ikke minst fra Oslo, sier hun.

 

Innovasjonsprisen for universell utforming hedrer virksomheter, designere og arkitekter som på en nyskapende måte har utviklet produkter, tjenester og omgivelser som bidrar til et mer inkluderende samfunn.

(Pressenytt)

 

 

Bildetekster:

UNIVERSELL BARNEHAGE. Margarinfabrikken barnehage fikk kategoripris for arkitektur i 2011. Bildet er fra samme året. Foto: DOGA

 

PLASS FOR ALLE. Schandorffs plass vant Innovasjonsprisen for universell utforming, kategori landskapsarkitektur, i 2011. Bildet er fra samme året.

 

BEDRE BETALING. I 2014 vant Melin Medical tjenestedesignpris for sine betalingsløsninger i helsesektor

 

ET SAMFUNN FOR ALLE. – Bærekraften i vårt samfunn er avhengig av at alle har mulighet til å bidra. Derfor er denne prisen så viktig, sier kultur- og likestillingsminister Abid Raja. Foto: Ilja C. Hendel/Kulturdepartementet

 

 

FAKTABOKS: Innovasjonsprisen for universell utforming

* Deles ut av Design og arkitektur Norge (DOGA) på oppdrag fra Kulturdepartementet.

* Går til oppdragsgivere, arkitekter og designere som har utviklet nyskapende og inkluderende løsninger med fokus på menneskelig mangfold.

* Prisen deles i år ut i kategoriene arkitektur, landskapsarkitektur, transport, produkt, grafisk design, interiør og møbel, tjenestedesign og informasjons- og interaksjonsdesign. Kategorivinnerne konkurrerer om hovedprisen.

* Scandic Oslo Airport vant hovedprisen i 2011. I 2014 vant St. Olavs Hospital. I 2017 var det Vision of the Fjords som gikk til topps.

* Blant tidligere kategorivinnere finner vi Bybanen i Bergen, Skatteetaten, Finn.no, Hamaren Aktivitetspark, Kolonial.no, YR.no og Hardanger Bestikk.

 

Kontaktpersoner:

* Design og arkitektur Norge, programleder Jannicke Hølen, mobil 905 62 909

* Juryleder John Arne Bjerknes, mobil 900 86 186

* Kulturdepartementet, seniorrådgiver Olav Rand Bringa, mobil 22 24 81 85

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Design og arkitektur Norge (DOGA), og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 30.04.2020 07:05
Teknisk løsning ZEVS AS