presseticker

Skip to main content

Ny og klassisk design fra Ørsta skal vises fram i London

  Publisert: 20.10.2021 08:57 - av  Henning Poulsen

TAR MED POPKORNET. Fora Form skal vise fram stolen Popcorn i London. Foto: Fora Form

Lars Tornøe har designet stolserien Con for Fora Form. Foto: Fora Form

Morten Skjærpe Knarrum og Jonas Norheim står bak sofaen Kove. Foto: Fora Form

Fora Form fra Ørsta er med når et stjernelag av norske møbel- og interiørprodusenter skal vise seg fram i London denne uken.

– Vi har med åtte svært sterke representanter for den norske møbelbransjen, og tror disse kan fenge et britisk designpublikum. Og så gleder vi oss over at ambassadøren åpner sin dør for oss. Det gir ekstra tyngde, sier Egil Sundet, bransjeleder i Norsk Industri Designindustrien.

 

Med seg til utstillingen InsideNorway, som vises i den norske ambassaderesidensen i London, har han Volver, Fora Form, Heymat, Eikund, Northern, Figgjo, Lundhs Real Stone og Hadeland Glassverk.

 

Tar med møbelikoner

Markedssjef Pål Eid-Hviding i Fora Form tar med noen av sine største kanoner til London, deriblant de to møbelikonene City av Øivind Iversen og Popcorn av Svein Ivar Dysthe. Sistnevnte ble relansert i resirkulert plast og innvendig polstring tidligere i år – akkurat som designeren ønsket at stolen skulle være i 1968.

 

Men Fora Form skal også løfte fram nyere produkter, som sofaen Kove, designet av duoen Morten & Jonas, og den Lars Tornøe-designede stolserien Con.

 

– I dag ligger eksportandelen vår på 20 prosent, og det meste går til Skandinavia. Storbritannia er vår neste eksportsatsing. Her har vi brukt lang tid på å få riktig representasjon, noe som er helt avgjørende i kontraktmarkedet, sier Eid-Hviding.

 

Fra stagnasjon til vekst i Storbritannia

Norsk møbeleksport tok seg opp kraftig i koronaåret 2020. Veksten var på 11 prosent, og den fortsetter inn i 2021. Mens møbeleksporten har vokst jevnt, har den stått stille i ett marked: Det britiske.

 

– Fram til i fjor var det ingen vekst i eksporten til de britiske øyer. Men i 2020 snudde det, og veksten fortsetter i år. Nå satser vi på å få større innpass i Storbritannia, og nøkkelen ligger i London, sier Sundet.

 

Han påpeker at byen ved Themsen ikke bare er en inngangsport til resten av Storbritannia, men også spiller en toneangivende rolle i europeisk møbel- og designbransje.

 

Satser på eksport, ønsker regjeringshjelp

Utstillingen i ambassadørens residens i London blir en forsmak på en større utstillingssatsing i forbindelse med London Design Week 2022.

 

– Vi gjør det vi kan for å støtte våre medlemmers satsing i viktige eksportmarkeder. Samtidig er det klart at dette ikke monner alene, og at det vi virkelig trenger er et offentlig eksportkontor. Vår bransje har dårligere rammevilkår i Norge enn konkurrentene i Sverige og Danmark, sier Sundet, som håper at den påtroppende regjeringen kommer til å legge bedre til rette for en sterk design- og ferdigvareindustri.

(Pressenytt)

 

 

Bildetekster:

TAR MED POPKORNET. Fora Form skal vise fram stolen Popcorn i London. Foto: Fora Form

 

Lars Tornøe har designet stolserien Con for Fora Form. Foto: Fora Form

 

Morten Skjærpe Knarrum og Jonas Norheim står bak sofaen Kove. Foto: Fora Form

 

City-stolen til Øivind Iversen skal friste britiske designkjøpere. Foto: Fora Form

 

 

 

Kontaktpersoner:

* Fora Form, markedssjef Pål Eid-Hviding, mobil 95 21 22 53

* Designindustrien, bransjesjef Egil Sundet, mobil 90 92 21 92

* Designindustrien, prosjektleder eksport Ragnhild B. Grytten, mobil 91 75 18 04

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Designindustrien, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 20.10.2021 08:57
Teknisk løsning ZEVS AS