presseticker

Skip to main content

Næringsminister Dag Terje Andersen:

– Norsk design kan bli best i verden

  Publisert: 13.03.2008 07:00 - av  Henning Poulsen

LIVSNØDVENDIG DESIGN: – Design er viktig for næringslivet i gode tider. I mindre gode tider er det livsnødvendig, fastslår nærings- og handelsminister Dag Terje Andersen (t.v.). Administrerende direktør Jan R. Stavik i Norsk Designråd er enig. Foto: Johnny Syversen

Oslo: – Det er ingenting i veien for at norsk design skal være best i verden på de områder der norsk næringsliv stiller sterkt, uttaler en offensiv nærings- og handelsminister Dag Terje Andersen i forkant av Designdagen 2008.

12. mars går årets store norske designarrangement, Designdagen 2008, av stabelen på DogA-senteret i Oslo. – Dette er et svært viktig arrangement som viser fram resultatene av nyskaping og innovasjon i norsk næringsliv, kommenterer Dag Terje Andersen.

 

Nærings- og handelsministeren påpeker at riktig bruk av design fremmer innovasjon, noe som igjen øker konkurransekraften. – Derfor er design viktig for næringslivet i gode tider. I mindre gode tider er det livsnødvendig, fastslår han.

 

Høyt nivå

Et 30-talls norske bedrifter og designere skal motta Merket for god design for sine produkter under Designdagen 2008. – Alle årets mottakere ligger på et høyt nivå, og flere har helt klart et stort potensial også utover landegrensene, sier Jan R. Stavik, administrerende direktør i Norsk Designråd, som arrangerer Designdagen 2008.

 

Han gleder seg spesielt til utdelingen av Hedersprisen for god design, som er den fremste designprisen som deles ut i Norge. – De tre nominerte løsningene er alle i ypperste klasse, og juryen har ingen lett jobb når de nå må velge ut én av dem, påpeker Stavik.

 

I fjor gikk Hedersprisen for god design til den tradisjonsrike skibindingsprodusenten Rottefella, for den nyskapende telemarksbindingen NTN. I år står kampen mellom en BMX- og terrengsykkelinspirert snøsykkel, potensielt livreddende beskyttelsesutstyr for mineryddere og en sikkerhetsdrakt for helikoptertransport til og fra offshoreinstallasjoner.

 

Må være best

Nærings- og handelsminister Dag Terje Andersen mener norske bedrifter har mye å tjene på god design. – Norske bedrifter kan sjelden konkurrere på pris alene. Vi må konsentrere oss om å være best, vi må tilby de mest attraktive varene og tjenestene. Derfor bør flere tenke på at det er mye å hente på god design, blant annet økt verdiskaping og mer lønnsomme arbeidsplasser, sier han.

 

– Det skjer svært mye spennende både i små og store virksomheter i Norge i dag, der design brukes som et sentralt virkemiddel for å utvikle og videreutvikle produkter og tjenester som kan gi Norge enda flere industrieventyr. Et godt eksempel er skipsdesign, der Norge allerede er verdensledende. Det er bare fantasien som setter grenser for hvor langt norske bedrifter kan nå, sier Andersen.

 

Designutstilling

Mellom 27. mars og 27. april arrangeres utstillingen ”Merket for god design og Unge talenter” i DogA; Norsk Design- og Arkitektursenteret i Oslo. Her vil samtlige av årets mottakere av Merket for god design stilles ut sammen med vinnerne av Hedersprisen for god design og Klassikerprisen for god design. Prosjektene som går til topps i Unge talenter-konkurransen vil også være representert, sammen med et utvalg arbeider av unge designtalenter.

 

Kontaktpersoner:

* Norsk Designråd, administrerende direktør Jan R. Stavik, mobil 975 45 978

* Norsk Designråd, prosjektleder for Merket for god design, Stine Lunde-Aaltvedt, mobil 959 69 370, sla@norskdesign.no

* Norsk Designråd, informasjonsdirektør Grete Kobro, tlf. 23 29 25 57, gk@norskdesign.no

* Mer informasjon om Designdagen 2008: http://www.norskdesign.no/designdagen/designdagen-2008-article212-229.html

 

Dette er Designdagen

Designdagen er Norges største designfaglige arrangement, og arrangeres av Norsk Designråd. Dagen byr på foredrag, utdeling av Merket for god design og Norsk Designråds øvrige priser. På Designdagen hedres norske bedrifters og designeres evne til å utvikle innovative produkter og tjenester med høy designfaglig kvalitet. Dagen er åpen for næringslivet, designbransjen og alle andre med interesse for design og innovasjon.

Designdagen 2008 arrangeres på DogA Norsk Design- og Arkitektursenter i Oslo 12. mars

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Design og arkitektur Norge (DOGA), og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 13.03.2008 07:00
Teknisk løsning ZEVS AS