presseticker

Skip to main content

DOGA-merket 2017:

Nordlandsdesign for slikkmunner og søtmonser

  Publisert: 15.11.2017 12:30 - av  Henning Poulsen
Bodø-konditor Craig Alibone har skaffet seg en emballasjeløsning av høy internasjonal klasse. Nå får selskapet utmerkelsen DOGA-merket 2017.

Den prestisjefylte utmerkelsen deles ut til Craig Alibone og designbyrået By North onsdag ettermiddag på Design og arkitektur Norge (DOGA) i Oslo.

 

I mai 2016 startet engelskmannen Craig Alibone med produksjon og utsalg av håndlaget sjokolade i Sentrumsgården i Bodø. Konditoren spesialiserer seg på kaker og sjokolader av høyeste klasse, men skjønte fort at han manglet en visuell identitet som matchet de håndlagde lekkeriene.

 

Ved hjelp av designselskapet By North, som også holder til i Bodø, har han nå fått på plass en emballasjedesign som fremhever og gir plass til de velsmakende produktene.

 

«Ser ut som han eier verden»

Juryen får vann i munnen av både emballasje og innhold:

 

«Det er flott å se små aktører gå så grundig til verks som dette. Her har man ikke bare nøyd seg med å lage et fint innpakningspapir, men tatt seg tid til å utvikle en profil som forteller en historie om håndverk og dedikasjon. Oppsummert er dette rett og slett en svært vellykket jobb for en liten, lokal aktør, men som nå ser ut som han eier hele verden. Du får rett og slett lyst til å smake,» står det i jurykjennelsen.

 

Løfter fram de beste

DOGA-merket, som inntil i fjor het Merket for god design, deles ut årlig til norske arkitektur- og designprosjekter. Utmerkelsen løfter fram virksomheter og utøvere som har samarbeidet om innovative prosjekter der design og arkitektur skaper samfunns-, miljømessige eller økonomiske verdier.

 

– I år mottok vi nesten 300 søknader til DOGA-merket, og så mange som 49 tilfredsstilte de høye kravene som juryen stiller. Årets mottakere er forbilder og gode bevis på hvor høyt nivå design- og arkitekturfagene holder i Norge, sier Thea Mehl, prosjektleder for DOGAs priser.

 

Design og arkitektur Norge (DOGA) er stiftelse under Nærings- og fiskeridepartementet og en del av regjeringens virkemiddelapparat for økt innovasjon. DOGA er en pådriver for bærekraftig verdiskaping gjennom design og arkitektur og fasiliterer samarbeid mellom utøvere og virksomheter, eksperimenterer med nye løsninger og formidler innsikt og læring.

(Pressenytt)

 

Fagprogram og prisutdeling strømmes direkte på Doga.no fra klokken 12.30 på onsdag.

 

Mer informasjon om arrangementet og utmerkelsene her: https://doga.no/kalender/doga-merket-2017/

 

 

Kontaktpersoner:

* Craig Alibone, mobil 902 54 710

* By North, Håvard Sandaa Karlsen, mobil 930 57 860

* Design og arkitektur Norge, prosjektleder Thea Mehl, mobil 413 09 819

* Design og arkitektur Norge, senior kommunikasjonsrådgiver Line Aandal Røijen, mobil 911 74 639

 

 

Bildetekst:

Craig Aliborn har fått DOGA-merket 2017. Foto: By North/Morten Iveland

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:
Bilde - vedlegg til sak craig alibone_01.jpg 5,81 kB (2200x1326)
Bilde - vedlegg til sak craig alibone.jpg 2,61 kB (2200x1326)

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Design og arkitektur Norge (DOGA), og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 15.11.2017 12:30
Teknisk løsning ZEVS AS