presseticker

Skip to main content

Narvik-gründer kåret til årets eksportør

  Publisert: 11.06.2019 18:53 - av  Henning Poulsen

Northern ved (f.v.) Ove Rogne og Anders Emil Andersen mottok prisen Årets eksportbedrift. Foto: Kristin Jacobsen / Studio Oscar

Oslo: Northern, selskapet til Ove Rogne fra Narvik, vant prisen Årets eksportør på Designindustriens bransjedag tirsdag ettermiddag.

Tirsdag 11. juni ble vinnerne av Årets eksportbedrift, Årets merkevarebygger, Årets produkt og Klassikerprisen kåret under Bransjedagen i Næringslivets Hus i Oslo. Det er Designindustrien som står bak prisene.

 

– Dette er svært verdige vinnere som har levert eksepsjonelt gode løsninger i design- og ferdigvarebransjen. Det er bare å ta av hatten for Northern, Brav Norway, Lundhs og Eikund, sier Egil Sundet i Designindustrien, en bransjeforening i Norsk Industri.

 

Northern vant prisen Årets eksportbedrift, Brav Norway ble kåret til Årets merkevarebygger, Lundhs sikret seg produktprisen for serien «Essence», mens Eikund vant Klassikerprisen for sin relansering av møbelikonet «Krysset».

 

Ypper seg mot svensk og dansk design

Bak møbel- og belysningsselskapet Northern står gründeren Ove Rogne fra Narvik. Han er også administrerende direktør i bedriften, i tillegg til å ha designet selskapets mestselgende produkt, lampen Oslo Wood.

 

– Vi er glade for å bidra til å sette Norge på designkartet – og for å vise at også nye, norske møbelprodusenter som oss kan være synlige og utfordre dominansen til våre skandinaviske kolleger, sier han.

 

Sterk eksportvekst

Northern er i stor vekst på eksportsiden, med en eksportandel på 60 prosent ved begynnelsen av 2019. Rogne forteller at selskapet har jobbet målbevisst med eksportsatsingen, og at det har vært et langt lerret å bleke.

 

– Vi vokser særlig i våre fokusmarkeder, som Norge, Sverige, Tyskland, Storbritannia og Frankrike. I tillegg jobber vi med agenter i andre markeder i Europa, USA, Asia og Australia for å nå så bredt som mulig. Vi opplever stor interesse fra alle verdens hjørner, sier han.

 

Designjuryen er full av lovord om Northern:

 

«Bedriften har gjort seg synlig i lang tid med god design og gode produkter. Når bedriften ruller ut nye produkter, skjer det i et koordinert samarbeid med en gruppe store distributører. Gjennom sitt innovative eksportarbeid har de åpnet nye kanaler som også kan komme andre norske produsenter til nytte,» skriver juryen.

(Pressenytt)

 

 

Bildetekst:

Northern ved (f.v.) Ove Rogne og Anders Emil Andersen mottok prisen Årets eksportbedrift. Foto: Kristin Jacobsen / Studio Oscar

 

 

FAKTABOKS

Bransjedagen 2019

* Et årlig arrangement for møbel- og designbransjen.

* Arrangeres av Designindustrien.

* Årets tema er markeder i endring og norsk ferdigvareeksport.

* Bransjedagen byr på foredrag og workshoper, i tillegg til utdeling av fire bransjepriser.

* Les mer her: https://www.norskindustri.no/kurs-og-arrangementer/arrangement/2019/q2/designindustrien-bransjedag-og-arsmote/

 

 

Kontaktpersoner:

* Northern, gründer og administrerende direktør Ove Rogne, mobil 911 08 835

* Designindustrien, bransjesjef Egil Sundet, mobil 909 22 192

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:
Bilde - vedlegg til sak Northern_6851.jpg 1,95 MB (2568x1712)

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Designindustrien, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 11.06.2019 18:53
Teknisk løsning ZEVS AS