presseticker

Skip to main content

Nå er DOGA på flyttefot

  Publisert: 08.12.2023 11:31 - av  prm

De nye lokalene er fortsatt er under rehabilitering. Bildet er fra en befaring med representant for gårdeieren Havinvest AS, Svein Hatleskog, DOGAs Tor Inge Hjemdal og byggeleder Maria Drogseth. Foto: Ellen Heggestad

– Vi ser frem til å ta imot alle våre samarbeidspartnere, ansatte og besøkende i vårt nye hjem, sier administrerende direktør i DOGA, Tor Inge Hjemdal. Foto: Sverre Chr. Jarild

Høsten 2024 flytter DOGA til nye lokaler. – Vi gleder oss til å skape en ny møteplass hvor bærekraftig nyskaping ved hjelp av design og arkitektur står i sentrum, sier Tor Inge Hjemdal, administrerende direktør i DOGA.

Etter 20 år i den ombygde transformatorstasjonen i Hausmanns gate 16 på Grünerløkka i Oslo, pakker DOGA sakene og flytter til nye lokaler i Nedre Vollgate 4 i sentrum.

 

– Nå ser vi frem til å ta imot alle våre samarbeidspartnere, ansatte og besøkende i vårt nye hjem. Nedre Vollgate 4 skal være en møteplass for alle som jobber for grønn omstilling, og for å løse de store samfunnsutfordringene ved hjelp av design og arkitektur, sier Hjemdal.

 

Nytt bygg, nye oppgaver

DOGA har gått igjennom store endringer de siste 20 årene. DOGA anno 2023 stimulerer til bærekraftig innovasjon og verdiskaping ved å fremme god bruk av design og arkitektur. Dette gjøres gjennom innovasjonsprogrammer, rådgivning, kurs, arrangementer, samarbeid og priser.

 

– Samfunnsoppdraget vårt er å ruste næringsliv og offentlig sektor over hele landet til å skape bærekraftige produkter, tjenester og omgivelser ved hjelp av design og arkitektur, forteller Hjemdal.

 

Da DOGAs forløpere, Norsk Designråd og Norsk Form, flyttet inn i Hausmanns gate 16 i 2004, skulle bygget være en utstillingsplass for design og arkitektur. I takt med endringer i samfunnet har DOGAs oppdragsgivere og mandat endret seg mye. Både Kommunal- og distriktsdepartementet og Næringsdepartementet er i dag oppdragsgivere. De nye lokalene er tilpasset oppgavene DOGA skal løse fremover som en del av virkemiddelapparatet for økt innovasjon.

 

Skal skape en ny og attraktiv møteplass

– Det er jo litt vemodig å forlate dette ikoniske bygget som rommer så mye historie og så mange opplevelser – ikke bare for oss som jobber her, men for alle som har besøkt oss opp gjennom årene, sier Hjemdal.

 

– Men vi kan love at vi skal skape en minst like attraktiv og spennende møteplass i de nye lokalene i Nedre Vollgate 4.

 

Gårdeier Havinvest AS er fornøyd med at DOGA skal flytte inn i lokalene når det står ferdig.

 

– Det å få DOGA som leietaker er en stor anerkjennelse for oss. De er en spennende og utradisjonell aktør som vil ha stor betydning for hvordan bygården og området rundt vil oppleves. Det er viktig for oss som eiendomsutviklere, sier gårdeiers representant Svein Hatleskog.

 

Fortsetter utleie ut juni

DOGA vil fortsette å leie ut lokaler i Hausmanns gate 16 til møter og arrangementer til og med juni 2024. Hva som planlegges for bygget etter at DOGA flytter ut er ikke bestemt.

 

 

 

Bildetekster:

De nye lokalene er fortsatt er under rehabilitering. Bildet er fra en befaring med representant for gårdeieren Havinvest AS, Svein Hatleskog, DOGAs Tor Inge Hjemdal og byggeleder Maria Drogseth. Foto: Ellen Heggestad

 

Tidlig skisse av fasaden i Nedre Vollgate 4. Hit flytter DOGA i september 2024.

 

– Vi ser frem til å ta imot alle våre samarbeidspartnere, ansatte og besøkende i vårt nye hjem, sier administrerende direktør i DOGA, Tor Inge Hjemdal. Foto: Sverre Chr. Jarild

 

 

Kontaktpersoner:

* DOGA, administrerende direktør Tor Inge Hjemdal, mobil 971 83 747, epost tih@doga.no

* DOGA, leder kommunikasjon, priser og utmerkelser - Jeanette Solhaug, mobil 913 77 546, epost jso@doga.no

Tidslinje DOGA

1963 – Norsk Designråd blir etablert

1993 – Norsk Form blir etablert

2005 – Norsk Designråd og Norsk Form flytter til Hausmannsgate 16

2013 – Regjeringen foreslår å slå sammen Norsk Designråd og Norsk Form

2014 – Stiftelsen Norsk design- og arkitektursenter blir etablert

2017 – Stiftelsen skifter navn til Design og arkitektur Norge (DOGA)

2024 – DOGA flytter til Nedre Vollgate 4

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Design og arkitektur Norge (DOGA), og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 08.12.2023 11:31
Teknisk løsning ZEVS AS