presseticker

Skip to main content

Mysen-dun og mosselampe nominert til designpris

  Publisert: 07.06.2022 10:39 - av  Henning Poulsen

"Stay More", en toppmadrass fra Norsk Dun/Norvigroup. Foto: Norsk Dun

Gulv- og bordmodellen av "Birdy", designet av Birger Dahl. Foto: Colin Eick

Foto: Colin Eick

Onsdag 8. juni blir det klart hvem som mottar de høythengende bransjeprisene. Norsk Dun fra Mysen og den klassiske Birdy-lampen til Birger Dahl fra Moss er blant de nominerte.

Arven, Fjordfiesta, Flokk, Hadeland Glassverk, Heymat, Norsk Dun/Norvigroup, Northern, Objekt og Røros Tweed er nominert til de fire prisene som skal deles ut under bransjedagen: Årets eksportbedrift, Årets produkt, Årets merkevarebygger og Klassikerprisen.

 

– De nominerte er svært ulike aktører som alle har én ting til felles: De utvikler ettertraktede norske produkter av høy kvalitet, og hevder seg på hjemme- og eksportmarkedet i konkurranse mot både andre designland og billige produkter fra lavkostland, sier Egil Sundet. Han er bransjeleder i Norsk Industri Designindustrien, som deler ut de fire prisene.

 

Årets produkt - nominert: «Stay» fra Norsk Dun/Norvigroup

Norvigroup og Norsk Dun er Norges største produsent og leverandør av dun og dunprodukter.

 

De er nominert for den nye produktserien «Stay», der de tenker nytt rundt det erketypiske norske produktet dundynen. Hele kolleksjonen er produsert i henhold til strenge miljøkrav og er allerede blitt en salgssuksess for Mysen-bedriften.

 

Klassikerprisen - nominert: «Birdy» av Northern

Oslo-baserte Northern spesialiserer seg på møbler, belysning og tilbehør med en sterk nordisk identitet. De er nominert for «Birdy», en lampeserie designet av Birger Dahl.

 

«Birdy-lamper har i dag status som en klassiker innen norsk design. Serien består av bordlamper, vegglamper og gulvlamper i flere ulike farger. I mer enn 10 år har Northern reetablert denne gamle designserien, og den er en stor salgssuksess,» bemerker designbransjens jury.

(Pressenytt)

 

 

 

Kontaktpersoner:

* Designindustrien, bransjesjef Egil Sundet, mobil 90 92 21 92

* Designindustrien, markedssjef Ragnhild B. Grytten, mobil 91 75 18 04

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Designindustrien, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 07.06.2022 10:39
Teknisk løsning ZEVS AS