presseticker

Skip to main content

DOGA-merket 2017:

Musikalsk app fra Drammen får utmerkelse

  Publisert: 15.11.2017 12:30 - av  Henning Poulsen
Soundio fra Drammen har laget en app som lar deg være din egen DJ. Nå får selskapet DOGA-merket 2017.

Den prestisjefylte utmerkelsen deles ut til Soundio og Neue Design Studio onsdag ettermiddag på Design og arkitektur Norge (DOGA) i Oslo.

 

«Kreativ, leken og enkel»

Drammensselskapet Soundio står bak Vibble, en app som gjør det mulig å mikse låter i spillelister ved å sveipe med en finger. Brukeren kan også leke med låtene ved å legge til lyder og effekter. Neue Design Studio har bidratt med å lage identitet og en visuell plattform for Vibble.

 

Juryen er svært imponert over resultatet:

 

«Vibble kommuniserer på en enkel, men kraftfull måte kreativiteten og lekenheten appen er tuftet på, og med så god interaksjon i bunnen er det ikke rart at den har brukere over hele verden,» står det i jurykjennelsen.

 

Løfter fram de beste

DOGA-merket, som inntil i fjor het Merket for god design, deles ut årlig til norske arkitektur- og designprosjekter. Utmerkelsen løfter fram virksomheter og utøvere som har samarbeidet om innovative prosjekter der design og arkitektur skaper samfunns-, miljømessige eller økonomiske verdier.

 

– I år mottok vi nesten 300 søknader til DOGA-merket, og så mange som 49 tilfredsstilte de høye kravene som juryen stiller. Årets mottakere er forbilder og gode bevis på hvor høyt nivå design- og arkitekturfagene holder i Norge, sier Thea Mehl, prosjektleder for DOGAs priser.

 

Design og arkitektur Norge (DOGA) er stiftelse under Nærings- og fiskeridepartementet og en del av regjeringens virkemiddelapparat for økt innovasjon. DOGA er en pådriver for bærekraftig verdiskaping gjennom design og arkitektur og fasiliterer samarbeid mellom utøvere og virksomheter, eksperimenterer med nye løsninger og formidler innsikt og læring.

(Pressenytt)

 

Fagprogram og prisutdeling strømmes direkte på Doga.no fra klokken 12.30 på onsdag.

 

Mer informasjon om arrangementet og utmerkelsene her: https://doga.no/kalender/doga-merket-2017/

 

 

Kontaktpersoner:

* Soundio AS, Erlend Hausken, mobil 952 75 881

* Design og arkitektur Norge, prosjektleder Thea Mehl, mobil 413 09 819

* Design og arkitektur Norge, senior kommunikasjonsrådgiver Line Aandal Røijen, mobil 911 74 639

 

 

Bildetekst:

Soundio har fått DOGA-merket 2017 for Vibble. Foto: Neue

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:
Bilde - vedlegg til sak Soundio_Vibble_03.jpg 9,80 kB (3840x2160)
Bilde - vedlegg til sak Soundio_Vibble_02.jpg 2,16 kB (3840x2160)

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Design og arkitektur Norge (DOGA), og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 15.11.2017 12:30
Teknisk løsning ZEVS AS