presseticker

Skip to main content

Mo i Rana-gründere nominert til møbel- og interiørpris

  Publisert: 26.04.2017 07:06 - av  Henning Poulsen

Heymat har fått hjelp av designeren Kristine Five Melvær til å lage dørmattene i «Mix»-serien. Foto: Heymat

Oslo: Denne torsdagen skal et knippe ikoniske norske møbel- og interiøraktører og et par nykommere duellere om fire viktige bransjepriser under Designindustrikonferansen 2017. Nykommeren Heymat fra Mo i Rana er blant de nominerte.

I tillegg til Heymat finner vi møbelmerkevarene L.K.Hjelle, Ekornes, Fora Form, Varier Furniture og Scandinavian Business Seating, ovnsprodusent Jøtul, sengetøyprodusent Høie og skuminnovatør Laader Berg blant de nominerte.

 

Heymats dørmatteserie «Mix», designet av Kristine Five Melvær, er nominert til prisen Årets produkt.

 

– Her har vi både solide norske merkevarer og spennende, innovasjonsdrevne utfordrere på nominasjonslisten. Det er også et godt spenn i nedslagsfeltet til de ni nominerte bedriftene. De retter seg mot både profesjonelle og private markeder i Norge og internasjonalt, sier Egil Sundet i Møbel + Interiør, en bransjeforening i Norsk Industri.

 

Torsdag ettermiddag deles prisene for fremste eksportbedrift, merkevarebygger, årets produkt samt Klassikerprisen ut på DOGA i Oslo. Utdelingen skjer i forbindelse med Designindustrikonferansen 2017, bransjens største årlige møteplass og innovasjonsarena. Det er bransjeforeningen Møbel + Interiør som står bak konferansen og prisene.

 

Selger over hele verden

Jøtul, Laader Berg og Scandinavian Business Seating er de tre nominerte til prisen Årets eksportbedrift.

 

– Dette er tre aktører som alle har oppnådd gode resultater utenfor landets grenser. Jøtul kjenner de fleste til, men det er kanskje ikke alle som vet at Kråkerøy-bedriften faktisk selger ovner og peiser i nærmere 40 land over store deler av verden. Scandinavian Business Seating er verdensledende på ergonomiske arbeidsstoler, mens Laader Berg er en stor, internasjonal aktør innen polyurethanskum som blant annet brukes i møbler, sier Sundet.

 

Sterke merkevarebyggere

Ekornes, Jøtul og Høie er alle nominerte til prisen Årets merkevarebygger.

 

– For mange nordmenn er Høie nærmest blitt synonymt med sengetøy, og det samme kan sies om Jøtul og peis- og ovnsvarme. Og merkevaren Stressless, som Ekornes står bak, har gjennom en årrekke vært et ikonisk navn både i Norge og i mange andre land over hele verden, kommenterer Sundet.

 

Loungestol, modulsofa og dørmatte

Prisen Årets produkt har også tre nominerte: Fora Form, Heymat og L.K.Hjelle.

 

Fora Form er nominert for «Camp», en komfortabel og visuelt spennende loungestol designet av Anderssen & Voll. L.K.Hjelle er nominert for «Niu», en modulær sofa designet av Hallgeir Homstvedt. Gründerbedriften Heymat og designer Kristine Five Melvær håper på sin side å vinne prisen med «Mix», en serie dørmatter til private hjem.

 

Tidløse norske møbelklassikere

Blant de nominerte til Klassikerprisen finner vi noen av norsk møbelbransjens største designikoner gjennom tidende.

 

Varier Furniture er nominert for «Variable», en stol designet av Peter Opsvik, som gir brukeren muligheten til å variere sittestilling. Opsvik står også bak designklassikeren Capisco, som produseres av Scandinavian Business Seating, og som etterligner rytterens sittestilling for å gi bevegelighet og variasjon i sittemønsteret.

 

L.K.Hjelle er nominert for «Siesta», som ifølge juryen er selve urikonet blant norske klassikere og som i sin tid banet vei for norsk design internasjonalt. Stolen er designet av Ingmar Relling (1920-2002).

(Pressenytt)

 

 

Bildetekst:

Heymat har fått hjelp av designeren Kristine Five Melvær til å lage dørmattene i «Mix»-serien. Foto: Heymat

 

 

FAKTABOKS

Designindustridagen 2017

* Bransjens største møteplass og nettverksaren.

* Arrangeres av Norsk Industri Møbel + Interiør.

* Årets tema er «Norsk design – en industriell vekstnæring?»

* Konferansen åpnes av Vestre-leder Trine Skei Gande, og byr på foredrag, debatter og workshoper.

* Les mer her: https://www.norskindustri.no/bransjer/mobelinterior/aktuelt/har-du-meldt-deg-pa-designindustrikonferansen-27.-april/

 

Er du journalist og ønsker å delta på Designindustridagen 2017 kan du registrere deg gratis her: https://event.nho.no/skjema/?event=7542

 

Kontaktperson:

* Norsk Industri Møbel + Interiør, bransjesjef Egil Sundet, mobil 909 22 192

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:
Bilde - vedlegg til sak Heymat Mix.jpg 10,94 kB (1000x750)

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Designindustrien, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 26.04.2017 07:06
Teknisk løsning ZEVS AS