presseticker

Skip to main content

Mer designjubel i Nordland?

  Publisert: 31.03.2014 07:00 - av  Henning Poulsen

Flying Culinary Circus, Accendo og Forest mottok Merket for god design.

Oslo: I fjor fikk den flygende Bodø-kokken Trond Svendgård det ettertraktede Merket for god design. På onsdag blir det klart om noen i Nordland får utmerkelsen i år.

– Merket for god design fremhever landets enere innen design. Hensikten er å inspirere næringslivet til å satse på design for å øke konkurransekraften og lønnsomheten, sier Line Aandal Røijen, prosjektleder i Norsk Designråd.

 

Utdelingen av Merket for god design skjer under årets største markering av design og innovasjon, Designdagen 2014, som går av stabelen på DogA Norsk Design- og Arkitektursenter i Oslo onsdag 2. april. På formiddagen blir det foredrag med noen av verdens fremste kapasiteter på design. Priser og utmerkelser deles ut på ettermiddagen.

 

I 2013 mottok Trond Svendgård fra Bodø, en av de fire kokkene i Flying Culinary Circus, Merket for god design.

 

– Som kokker er vi kreative hver eneste dag. Det handler om å være vågal, teste nye smaker, finne nye kombinasjoner, utfordre smaksløkene og gi gjestene en fantastisk opplevelse. Denne ureddheten har vi videreført i designen vår, sa Svendgård den gang.

(Pressenytt)

 

Til redaksjonen:

* Designdagen 2014 streames på norskdesign.no onsdag 2. april fra klokken 09.30.

* Pressepåmelding: http://www.norskdesign.no/pressepaamelding/category9168.html

 

Bildetekst:

Flying Culinary Circus, Accendo og Forest mottok Merket for god design.

 

FAKTABOKS

Merket for god design:

* En utmerkelse som deles ut hvert år av Norsk Designråd

* Anerkjenner vellykket bruk av design i innovasjonsprosjekter

* Bedrifter og designbyrå søker med produkter eller løsninger de har utviklet i fellesskap

* I år var det 150 søkere

* 2. april mottar 44 av disse Merket for god design

* Av disse 44 er fire nominert til Hedersprisen for god design

http://www.norskdesign.no/merket

 

Kontaktpersoner:

* Norsk Designråd, prosjektleder Line Aandal Røijen, mobil 911 74 639

* Norsk Designråd, informasjonsdirektør Grete Kobro, tlf. 23 29 25 57, mobil 907 65 971

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:
Bilde - vedlegg til sak Flying Culinary Circus5.jpg 1,30 MB (1594x1063)

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Design og arkitektur Norge (DOGA), og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 31.03.2014 07:00
Teknisk løsning ZEVS AS