Mer designjubel i Nordland?
– Merket for god design fremhever landets enere innen design. Hensikten er å inspirere næringslivet til å satse på design for å øke konkurransekraften og lønnsomheten, sier Line Aandal Røijen, prosjektleder i Norsk Designråd.
Utdelingen av Merket for god design skjer under årets største markering av design og innovasjon, Designdagen 2014, som går av stabelen på DogA Norsk Design- og Arkitektursenter i Oslo onsdag 2. april. På formiddagen blir det foredrag med noen av verdens fremste kapasiteter på design. Priser og utmerkelser deles ut på ettermiddagen.
I 2013 mottok Trond Svendgård fra Bodø, en av de fire kokkene i Flying Culinary Circus, Merket for god design.
– Som kokker er vi kreative hver eneste dag. Det handler om å være vågal, teste nye smaker, finne nye kombinasjoner, utfordre smaksløkene og gi gjestene en fantastisk opplevelse. Denne ureddheten har vi videreført i designen vår, sa Svendgård den gang.
(Pressenytt)
Til redaksjonen:
* Designdagen 2014 streames på norskdesign.no onsdag 2. april fra klokken 09.30.
* Pressepåmelding: http://www.norskdesign.no/pressepaamelding/category9168.html
Bildetekst:
Flying Culinary Circus, Accendo og Forest mottok Merket for god design.
FAKTABOKS
Merket for god design:
* En utmerkelse som deles ut hvert år av Norsk Designråd
* Anerkjenner vellykket bruk av design i innovasjonsprosjekter
* Bedrifter og designbyrå søker med produkter eller løsninger de har utviklet i fellesskap
* I år var det 150 søkere
* 2. april mottar 44 av disse Merket for god design
* Av disse 44 er fire nominert til Hedersprisen for god design
http://www.norskdesign.no/merket
Kontaktpersoner:
* Norsk Designråd, prosjektleder Line Aandal Røijen, mobil 911 74 639
* Norsk Designråd, informasjonsdirektør Grete Kobro, tlf. 23 29 25 57, mobil 907 65 971