presseticker

Skip to main content

Merket for god design 2011:

Luksusøl og offshoresikkerhet i Vestfold - SPERREFRIST TIL 16.3. KL 18.00

  Publisert: 16.03.2011 12:00 - av  Henning Poulsen
Oslo: En eksklusiv ølserie fra Grans Bryggeri har skapt ramaskrik i REMA-hyllene, mens Kongsberg Maritime står bak et imponerende løft i offshoresikkerheten. Nå har begge fått tildelt det ettertraktede Merket for god design.

REMA 1000 fikk sammen med designbyrået Frank tildelt Merket for god design som belønning for vellykket bruk av design i forbindelse med utvikling av Grans-ølet ”Lade Gaards Brygghus”. Samtidig har Kongsberg Maritime i Horten og byrået Halogen mottatt merket for instruktørapplikasjonen ”Kongsberg Offshore Vessel Simulator”.

 

– Dette er en stor og viktig anerkjennelse til bedrifter og designere som sammen skaper svært gode produkter og tjenester gjennom metodisk bruk av design, sier Eline Strøm-Gundersen i Norsk Designråd, som er prosjektleder for Merket for god design.

 

Utmerkelsene ble delt ut onsdag 16. mars i Oslo under Designdagen, et årlig arrangement i regi av Norsk Designråd der næringsliv og designere prises for vellykket nytenking og innovasjon.

 

Ønsket toppøl til lavpris
Norske ølvaner blir stadig mer avanserte, og REMA 1000 ønsket å utfordre det voksende segmentet for spesialøl. Resultatet ble ”Lade Gaards Brygghus”, en helnorsk ølserie som lages på Grans Bryggeri i Sandefjord og som kun selges i REMA 1000s butikker.
– Vi tror kundene ønsker høyere kvalitet og mer variasjon, uten at de må betale for mye for produktene. Vi ønsket en ølserie som forener høy kvalitet med lav pris, forteller kategorisjef Kjetil Sverresen.

Imidlertid behøvde den nye ølserien en design som kunne pirre nysgjerrigheten til kvalitetsbevisste øldrikkere. REMA 1000 engasjerte derfor designbyrået Frank. – De forsto tidlig hvor vi ville og var kreative og dyktige til å utfordre oss. Sammen kom vi fram til et godt resultat, sier Sverresen.

Mandel i korken
Emballasjen spiller på stolte, gamle norske bryggeritradisjoner. Mens flaskene er slanke og gripevennlige, har etiketten et håndtegnet, hjemmelaget preg. Korkene er gjerne et diskusjonstema i festlige lag, på innsiden er det nemlig trykket terningkast og stein-saks-papir. Og juleølkorkene kommer med eller uten mandel, selvfølgelig.

– Vi har funnet en kjempegod kombinasjon mellom smak, pris og design. Grans Bryggeri har laget en av de aller beste pilsnerne som finnes på det norske markedet. I tillegg skiller vi oss ut i design og uttrykk og holder lavere pris enn de fleste andre spesialøl, fastslår Sverresen.
Pilsneren fra Lade Gaards Brygghus har etter hvert fått selskap av både juleøl og en mørk lager, og serien blir stadig mer populær blant REMA 1000s kunder. Sverresen mener design er en viktig årsak til det gode salget. – Det er jo med øynene kunden kjøper ølet første gang, fastslår han.

 

Små feilmarginer i offshore
Offshoreoperasjoner blir stadig mer kompliserte, og med små feilmarginer øker sjansen for å skade skip, utstyr og i verste fall mennesker. Med en nyutviklet applikasjon for treningsopplæring slår Kongsberg Maritime et sjøslag for offshoresikkerheten.
– Datasimulering er en trygg og kostnadseffektiv måte å øve på krevende operasjoner. I forkant av et vanskelig oppdrag kan du øke kompetansen, teste ferdigheter og drille prosedyrer på en sikker og effektiv måte. Går noe galt og utstyr for millioner ødelegges, så skjer dette bare i den virtuelle verden, sier Geir Lilje, produktrådgiver i Kongsberg Maritime.
Store datamengder
Kongsberg Maritime har levert skipssimulatorer til maritim industri i nærmere 40 år, og er i kontinuerlig dialog med markedet om treningsbehov. Da selskapet bestemte seg for å utvikle en ny fartøysimulator for trening på krevende offshoreoperasjoner, var det viktig å inkludere et brukervennlig instruktørverktøy.

 

– Vi behøvde et instruktørsystem som kunne håndtere de store mengdene med data som en såpass avansert simulator krever for å planlegge og gjennomføre for eksempel ankerhåndteringsøvelser, forklarer Lilje.
Unik brukervennlighet

Det nyutviklende instruktørsystemet er unikt i markedet fordi det har et Windows-grensesnitt som gjør det enklere og mer intuitivt å bruke. – Designbyrået Halogen har hjulpet oss med form, farge, funksjon og selve brukervennligheten i produktet. Utviklerne våre er dyktige programmerere, og sammen med designere fra Halogen har de klart å lage en operatørstasjon som er et generasjonsløft i simulatorsammenheng, konkluderer Lilje.

(Pressenytt)

 

Jurykjennelser, bilder, underlag:

Nyhetssaker, jurykjennelse og produktbilder fra årets utdeling legges her kl 19.30, onsdag 16. mars: http://www.norskdesign.no/merket-for-god-design/category285.html

(Dersom du ikke finner den aktuelle mottakeren på førstesiden, så bla deg bakover)

 

 

FAKTABOKS:

Merket for god design:

* Utmerkelsen er en anerkjennelse av vellykket bruk av design for å skape innovative produkter og løsninger, og er et kvalitetsstempel til bruk i bedriftens markedsføring.

* Alle typer masseproduserte produkter, tjenester og løsninger utviklet med en designer, til enten konsument- eller bedriftsmarkedet, og fra alle typer bransjer, kan søke. Dette inkluderer alle typer produkter, emballasje, visuelle profiler, nettsider, applikasjoner, samt møbler, tekstiler, mote og konfeksjon..

* De innsendte bidragene blir evaluert av en objektiv jury bestående av fagpersoner fra nordisk næringsliv og fra designbransjen. Juryeringsprosessen er strengt konfidensiell.

* Bedrifter og designere som ikke når opp til en utmerkelse, får en detaljert tilbakemelding fra juryen, i form av et konsultasjonsmøte.

(Kilde: norskdesign.no)

 

Bildetekster:

KVALITETSØL: REMA 1000 og designbyrået Frank fikk Merket for god design for Grans-ølet ”Lade Gaards Brygghus”. Foto: REMA 1000

 

SATSER PÅ OFFSHORESIKKERHET: Kongsberg Maritime og byrået Halogen fikk Merket for god design for instruktørapplikasjonen ”Kongsberg Offshore Vessel Simulator”. Foto: Kongsberg Maritime

 

Kontaktpersoner:

* Kongsberg Maritime, markedskoordinator Anne Voith, mobil 480 84 640

* REMA 1000, pressekontakt Solfrid Fladeby, mobil 900 35 897

* Norsk Designråd, prosjektleder for Merket for god design og Unge talenter, Eline Strøm-Gundersen, tlf. 23 29 25 70, mobil 971 05 580

* Norsk Designråd, prosjektleder Marte Grevsgard, tlf. 23 29 25 62, mobil 917 74 683

* Norsk Designråd, informasjonsdirektør Grete Kobro, mobil 907 65 971


Denne saken er skrevet av Pressenytt for Design og arkitektur Norge (DOGA), og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 16.03.2011 12:00
Teknisk løsning ZEVS AS