presseticker

Skip to main content

Merket for god design 2010:

Komplisert, enkel bildeteknologi

  Publisert: 17.03.2010 07:00 - av  Henrik Arneberg

Tandberg mottok Merket for god design for utviklingen av to nye produkter i videokonferansesegmentet.

Oslo: Tandberg og Tinagent har mottatt Merket for god design for produkter som setter lyd og bilde i fokus.

– Denne utmerkelsen henger høyt i Norge, og gis til bedrifter og designere som sammen har skapt nyskapende produkter, tjenester eller visuell kommunikasjon gjennom metodisk bruk av design, sier Eline Strøm-Gundersen i Norsk Designråd, som er prosjektleder for Merket for god design.

 

Utmerkelsene ble delt ut onsdag 17. mars i Oslo under Designdagen - et årlig arrangement i regi av Norsk Designråd - der næringsliv og designere prises for vellykket nytenking og innovasjon.

 

Giske: – Norge bør være fremst på design

Næringsminister Trond Giske var til stede under overrekkelsen. Han synes det er positivt at norske virksomheter som jobber strategisk med design løftes fram.
– Jeg tror det er viktig at vi forteller om suksesshistoriene, slik at de beste kan vise fram sine vellykkede resultater, mener han.

 

Næringsministeren påpeker at design blir stadig mer sentralt i de fleste næringer her til lands for å utvikle attraktive produkter og tjenester som kan konkurrere med utenlandske aktører.

 

– I et høykostland som Norge må vi være i fremste rekke når det gjelder design, fordi dette er et område hvor vi kan være konkurransedyktige selv med et høyt lønnsnivå. Vi vet at design blir stadig viktigere når forbrukeren skal ta en kjøpsbeslutning, sier Trond Giske.

 

Gjør det kompliserte enkelt

Tandberg mottok Merket for god design to ganger i år, for sine nyvinninger til videokonferansesegmentet. Med kameraet Tandberg Precision HD USB Camera og bordmikrofonen Tandberg Performance Mic løftes videokonferanser ifølge produsenten til et nytt nivå.

 

Industridesigner Knut Helge Teppan, som har arbeidet med utviklingen av Tandbergs nyeste konferansekamera, forteller at den største utfordringen var å gi brukerne en funksjonell og enkel opplevelse av et teknisk komplisert produkt.

 

– Det var en utfordring å finne et godt produktkonsept som var enkelt for brukerne, samtidig som det skulle levere svært høy videokvalitet. Ved å bruke høykvalitetsmaterialer med glassoptikk og sinkdeler har vi klart å gi optimal bildekvalitet, som er det viktigste i en videokonferanse, sier han.

 

Brukerfokus og funksjonalitet

Designerkollega Glenn Robert Aarrested har arbeidet med utviklingen av Tandbergs nye bordmikrofon. Han mener at brukerfokus og opplevelsen av funksjonalitet er viktig.

 

– Det aller viktigste med en bordmikrofon er selvsagt god lyd. I tillegg til dette har vi snudd på flisa og benyttet et design som gjør at kundene ønsker å ha mikrofonen framme hele tiden. Den rene og fysiske designen uttrykker klar og tydelig lyd, sier Aarrestad.

 

Morgendagens fotobyrå

Designerne i Anti har hjulpet fotografbyrået Tinagent med å oppgradere profil og webside. – Vi driver med foto, og bilder er det bærende elementet på websiden vår. Derfor ønsket vi å utvikle en webside der fotografiet står i fokus, og der kundene våre får et optimalt verktøy og en komplett visuell opplevelse, sier fotoagent og medeier Cathrine Sigurdsen i Tinagent.

 

I tillegg var enkel navigasjon og brukervennlighet et must. I samarbeid med Anti har Tinagent fått utviklet en webside som tilfredsstiller behovene til både byrå og kunder.

 

– Nettopp på grunn av bransjen vi henvender oss til er det viktig å gi et kreativt inntrykk. Siden vår er dynamisk og levende ved at for eksempel bildene på forsiden skiftes flere ganger daglig av byrået selv. På den måten møter du alltid noe nytt når du er inne på siden, sier Sigurdsen.

(Pressenytt)

 

Jurykjennelser, bilder, underlag:

Nyhetssaker, jurykjennelse, produktbilder med mer legges her kl 1700, onsdag 17. mars: http://www.norskdesign.no/merket-for-god-design/category285.html

(Dersom du ikke finner den aktuelle mottakeren på førstesiden, så bla deg bakover)

 

Film:

Se næringsminister Trond Giske uttale seg om norsk design her: http://www.norskdesign.no/video/10-aarets-beste-design-article13980-636.html

 

Kontaktpersoner:

* Tandberg, industridesigner Knut Helge Teppan, mobil 99 28 68 63

* Tinagent, fotoagent Cathrine Sigurdsen, mobil 41 52 94 82

* Norsk Designråd, prosjektleder for Merket for god design og Unge talenter, Eline Strøm-Gundersen, tlf. 23 29 25 70, esg@norskdesign.no

* Norsk Designråd, informasjonsdirektør Grete Kobro, mobil 907 65 971

 

* Mer informasjon om Designdagen 2010:

http://www.norskdesign.no/designdagen-2010/category8579.html

 

Merket for god design:

* Utmerkelsen er en anerkjennelse av vellykket bruk av design for å skape innovative produkter og løsninger, og er et kvalitetsstempel til bruk i bedriftens markedsføring.

* Alle typer masseproduserte produkter, tjenester og løsninger utviklet med en designer, til enten konsument- eller bedriftsmarkedet, og fra alle typer bransjer, kan søke. Dette inkluderer alle typer produkter, emballasje, visuelle profiler, nettsider, applikasjoner, samt møbler, tekstiler, mote og konfeksjon..

* De innsendte bidragene blir evaluert av en objektiv jury bestående av fagpersoner fra nordisk næringsliv og fra designbransjen. Juryeringsprosessen er strengt konfidensiell.

* Bedrifter og designere som ikke når opp til en utmerkelse, får en detaljert tilbakemelding fra juryen, i form av et konsultasjonsmøte.

(Kilde: norskdesign.no)

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:
Bilde - vedlegg til sak tanberg.mfgd.jpg 7,05 kB (459x280)

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Design og arkitektur Norge (DOGA), og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 17.03.2010 07:00
Teknisk løsning ZEVS AS