presseticker

Skip to main content

Klassisk Rjukan-designer nominert til bransjepris

  Publisert: 09.06.2019 09:51 - av  Henning Poulsen

Fora Form er nominert til Klassikerprisen for «City», designikonet til Øivind Iversen. Foto: Fora Form

Oslo: Denne uken blir det klart hvem som mottar bransjens høythengende designpriser. Blant de nominerte finner vi et ekte designikon laget av Rjukan-fødte Øivind Iversen.

Tirsdag 11. juni skal noen av landets aller fremste møbel- og interiørbedrifter konkurrere om prisene Årets eksportbedrift, Årets merkevarebygger, Årets produkt og Klassikerprisen.

 

– De nominerte representerer et stort mangfold i design- og ferdigvarebransjen, både geografisk og bransjemessig. Det er hyggelig, men også svært nødvendig i en tid der vi leter etter hva vi skal leve av etter oljen. Det ligger et stort potensial for verdiskaping i vår bransje i årene som kommer, sier Egil Sundet i Designindustrien, en bransjeforening i Norsk Industri.

 

De fire prisene skal deles ut tirsdag ettermiddag under Bransjedagen i Næringslivets Hus i Oslo. Det er Designindustrien som står bak prisene.

 

Relansert Iversen-klassiker

Møbelbedriften Fora Form er nominert i Klassikerprisen – for selveste «City»-stolen som Øivind Iversen (1928-2012) tegnet som diplomoppgave ved Statens håndverks- og kunstindustriskole i 1955. Spisestuestolen ble en bestselger i etterkrigsårene, og i 2007 ble den relansert av Fora Form.

 

«Møbelet er en viktig klassiker og en typisk representant for kategori og periode. Produsenten leverer møbelet i klassisk versjon og i videreutviklede versjoner, med stor suksess,» konstaterer juryen.

 

«City»-stolen er det mest berømte arbeidet til Rjukan-fødte Iversen. Den opprinnelige stolen ble satt i produksjon av Møre Lenestolfabrikk fra omkring 1955, ifølge Store norske leksikon.

(Pressenytt)

 

 

Bildetekster:

Fora Form er nominert til Klassikerprisen for «City», designikonet til Øivind Iversen. Foto: Fora Form

 

 

FAKTABOKS

Bransjedagen 2019

* Et årlig arrangement for møbel- og designbransjen.

* Arrangeres av Designindustrien.

* Årets tema er markeder i endring og norsk ferdigvareeksport.

* Bransjedagen byr på foredrag og workshoper, i tillegg til utdeling av fire bransjepriser.

* Les mer her: https://www.norskindustri.no/kurs-og-arrangementer/arrangement/2019/q2/designindustrien-bransjedag-og-arsmote/

 

Er du journalist og ønsker å delta på Bransjedagen, kan du registrere deg gratis her:

Velg alternativet «medlem», så blir ikke deltakelsen fakturert i etterkant.

 

Kontaktperson:

* Designindustrien, bransjesjef Egil Sundet, mobil 909 22 192

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Designindustrien, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 09.06.2019 09:51
Teknisk løsning ZEVS AS