presseticker

Skip to main content

Innovasjonskraftprisen går til Oslo-bedrift

  Publisert: 03.04.2019 16:58 - av  Henning Poulsen

TOK IMOT PRIS. Representanter for Bright Products jubler over prisen. Fra venstre, Olivier Butstraen, Selma Kveim, Mohammed Yassin og Marius Andresen, sistnevnte fra K8 Industridesign Foto: Cathrine Westlie Eidal

LYSENDE DESIGN. Solcellebaserte Bright Move er både lampe og mobillader, og er spesiallaget for steder i verden uten tilgang til elektrisitet. Foto: Bright Products

Oslo: Internasjonale bistandsorganisasjoner har kjøpt inn flere millioner solcellelamper fra oslobaserte Bright Products. Nå mottar gründerbedriften Innovasjonskraftprisen 2019.

Prisen ble delt ut i DOGA-huset i Oslo i ettermiddag, onsdag 3. april. Bright Products var nominert til prisen sammen med ullpioneren Aclima og møbelprodusenten Nordic Comfort Products.

 

– Vi er glade og ydmyke. Det er fantastisk å motta denne anerkjennelsen for den designjobben vi gjør. Design er universelt, og gjennom gode designprosesser skaper vi produkter og løsninger som gir gode brukeropplevelser over landegrensene, sier daglig leder Selma Kveim i Bright Products.

 

Bak den høythengende prisen står Norsk Industri, Design og arkitektur Norge (DOGA) og Patentstyret. Prisen ble delt ut i forbindelse med arrangementet Innovasjonskraft 2019. I juryen satt Bente Fjeldberg fra Patentstyret, Knut Bang fra DOGA og Egil Sundet fra Norsk Industri, i tillegg til Christian Lodgaard fra fjorårets prisvinner Flokk.

 

Bright Products mottok prisen for lampen og mobiltelefonladeren Bright Move, som ble lansert våren 2018. I jurykjennelsen roses vinneren for å ha tenkt helhetlig på alt fra transport og logistikk til nedbetalingsordninger for folk i fattige deler av verden.

 

«Bright Products og K8 Industridesign har etablert et unikt samarbeid som har resultert i flere vellykkede produkter og tjenester. Bright Move er et svært veldesignet produkt, både når det gjelder objektet i seg selv og den bakenforliggende prosessen,» ifølge juryen.

 

Flerfunksjonell og bærekraftig

Siden stiftelsen i 2011 har oslobaserte Bright Products i samarbeid med K8 Industridesign spesialisert seg på å utvikle innovative solcelleprodukter.

 

– Bærekraft er en sentral del av designtankegangen i alle våre produkter. Produktene våre er holdbare, funksjonelle og har høy kvalitet – godt forankret i norsk design. Alt vi lager skal være flerfunksjonelt, robust, reparerbart, med lang levetid, lave eierkostnader og minimalt med avfall, forteller Olivier Butstraen, design- og utviklingsansvarlig i Bright Products.

 

Bright Move er en kompakt solcellelampe og mobillader. Den kan brukes som bærbar lampe, taklampe, veggfestet lampe og leselampe. Hittil har Bright Products solgt i underkant av 70 000 Move-lamper, primært i FN-systemet.

 

– Frakt er en av de store kostnadene i bistandsinnsatsen. Vi ønsket derfor å lage en mer kompakt versjon av SunBell, som vi hittil har levert 2,5 millioner av. Move har alle de samme egenskapene, men tar bare en fjerdedel av plassen under transport, sier Butstraen.

(Pressenytt)

 

 

Bildetekster:

TOK IMOT PRIS. Representanter for Bright Products jubler over prisen. Fra venstre, Olivier Butstraen, Selma Kveim, Mohammed Yassin og Marius Andresen, sistnevnte fra K8 Industridesign Foto: Cathrine Westlie Eidal

 

LYSENDE DESIGN. Solcellebaserte Bright Move er både lampe og mobillader, og er spesiallaget for steder i verden uten tilgang til elektrisitet. Foto: Bright Products

 

 

Kontaktpersoner:

* Norsk Industri, bransjesjef Egil Sundet, mobil 909 22 192

* Design og arkitektur Norge, seniorrådgiver Knut Bang, mobil 958 80 544

* Patentstyret, seniorrådgiver Bente Fjeldberg, mobil 47 26 89 16

* Bright Products, leder for produktdesign- og utvikling Olivier Butstraen, mobil 942 05 439

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:
Bilde - vedlegg til sak vinnere1.jpg 5,29 MB (4608x3456)
Bilde - vedlegg til sak BRIGHT Move.jpg 12,55 MB (6000x3739)
Bilde - vedlegg til sak vinnere2.jpg 4,78 MB (4608x3456)

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Norsk Industri, Design og arkitektur Norge og Patentstyret, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 03.04.2019 16:58
Teknisk løsning ZEVS AS