presseticker

Skip to main content

DOGA-merket 2017:

Hyller tre elegante Ørsta-møbler

  Publisert: 15.11.2017 12:30 - av  Henning Poulsen
Møbelprodusenten Fora Form i Ørsta mottar hele tre DOGA-merker i dag. Også Ulstein Power & Control blir utmerket.

De prestisjefylte utmerkelsene deles ut til Fora Form og designpartnerne Runa Klock Lars Tornøe og Anderssen & Voll onsdag ettermiddag på Design og arkitektur Norge (DOGA) i Oslo.

 

Ulstein Power & Control ble allerede i forrige uke bekreftet som mottaker av DOGA-merket 2017 samtidig som de ble nominert til det aller gjeveste Hedersmerket. Onsdag klokken 18.00 blir det klart om Ulsteinvik-selskapet når helt opp.

 

Storsatsing på eksport

Sammen med møbeldesigner Runa Klock fra Sjøholt i Ørskog lanserte Fora Form bordserien «Root» tidligere i år. Her hentes inspirasjon fra naturen og røttenes vakre kurver. Serien som nå mottar DOGA-merket 2017 består av seks bord i forskjellige former, størrelser og høyder som utfyller hverandre og kan brukes alene eller i kombinasjon.

 

Fora Form og møbeldesigner Lars Tornøe mottar DOGA-merket for «Kvart», et fleksibelt konferansebordkonsept ment for eksportmarkedet. Innen 2020 skal konseptet bli det største volumproduktet innenfor bordkolleksjonen til Fora Form.

 

Det vanker også et DOGA-merke på stolen «Camp», som ble lansert under Stockholmsmessen i februar 2017. Den er utviklet i samarbeid med Anderssen & Voll og er en del av Ørsta-bedriftens satsing på eksportmarkedet.

 

Tidløse, elegante møbler

Juryen er svært begeistret for bordkonseptet Kvart:

 

«Bordet fremstår som elegant og diskré med en tidløs karakter. Selve formen oppleves som harmonisk, nesten organisk, og de slanke føttene gir bordene visuelt en uanstrengt letthet. Vi liker også at Kvart kan kombineres med andre løsninger, og det passer like godt i kantinen som på styrerommet. Vi har derfor stor tro på Kvart som eksportprodukt og gratulerer Fora Form med nok et godt møbel,» står det i jurykjennelsen.

 

Om Root skriver juryen følgende: «Dette er en vellykket variasjon over det klassiske, enkle sidebordet. Inspirasjonen fra treets røtter er subtilt håndtert i det enkle understellet, og den bevisste materialbruken gjør at dette er bord som vil tåle tidens tann og eldes med verdighet.»

 

Fra jurykjennelsen om Camp står det at stolen «…har mange gode kvaliteter og løsninger, med et tidløst og elegant preg. Komponentene som armlener og fotkryss har en enkel og god detaljering som møtes på en elegant måte.»

 

Løfter fram de beste

DOGA-merket, som inntil i fjor het Merket for god design, deles ut årlig til norske arkitektur- og designprosjekter. Utmerkelsen løfter fram virksomheter og utøvere som har samarbeidet om innovative prosjekter der design og arkitektur skaper samfunns-, miljømessige eller økonomiske verdier.

 

– I år mottok vi nesten 300 søknader til DOGA-merket, og så mange som 49 tilfredsstilte de høye kravene som juryen stiller. Årets mottakere er forbilder og gode bevis på hvor høyt nivå design- og arkitekturfagene holder i Norge, sier Thea Mehl, prosjektleder for DOGAs priser.

 

Design og arkitektur Norge (DOGA) er stiftelse under Nærings- og fiskeridepartementet og en del av regjeringens virkemiddelapparat for økt innovasjon. DOGA er en pådriver for bærekraftig verdiskaping gjennom design og arkitektur og fasiliterer samarbeid mellom utøvere og virksomheter, eksperimenterer med nye løsninger og formidler innsikt og læring.

(Pressenytt)

 

Mer informasjon om arrangementet og utmerkelsene her: https://doga.no/kalender/doga-merket-2017/

 

 

Kontaktpersoner:

* Fora Form, Jeanette Løining, mobil 932 23 850

* Designer Runa Klock, mobil 958 87 414

* Design og arkitektur Norge, prosjektleder Thea Mehl, mobil 413 09 819

* Design og arkitektur Norge, senior kommunikasjonsrådgiver Line Aandal Røijen, mobil 911 74 639

 

 

Bildetekster:

Fora Form mottar DOGA-merket 2017 for stolen Camp. Foto: Fire Grader

 

Fora Form mottar DOGA-merket 2017 for bordkonseptet Kvart. Foto: Fire Grader

 

Fora Form blir også utmerket for Root. Foto: Fora Form

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:
Bilde - vedlegg til sak fora form Hovedbildet_kvart.jpg 10,81 kB (5000x2814)
Bilde - vedlegg til sak fora form_camp_01.jpg 3,39 kB (2607x3071)
Bilde - vedlegg til sak fora form_Roottable_03.jpg 2,31 kB (5578x3690)

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Design og arkitektur Norge (DOGA), og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 15.11.2017 12:30
Teknisk løsning ZEVS AS