presseticker

Skip to main content

DOGA-merket 2017:

Hyller helnorsk ullsatsing fra Lillehammer

  Publisert: 15.11.2017 12:30 - av  Henning Poulsen
Gudbrandsdalens Uldvarefabrik har både utviklet en inspirerende, norsk ullserie – og fornyet sin egen visuelle identitet. Nå får produsenten DOGA-merket 2017 – to ganger!

De prestisjefylte utmerkelsene deles ut til Gudbrandsdalens Uldvarefabrik, samarbeidspartner Flokk og designbyrået Anti onsdag ettermiddag på Design og arkitektur Norge (DOGA) i Oslo.

 

Sammen med den norske møbelprodusenten Flokk, som står bak seriene HÅG og RBM, ønsket Gudbrandsdalens Uldvarefabrik å utvikle en helnorsk verdikjede for møbelstoff. Resultatet ble Sirdal, Suldal og Setesdal, tre kortreiste, bærekraftige møbelstoffer i norskprodusert ull. Seriene ble først lansert i 2015, og ble tidligere i høst lansert på nytt i ny fargedrakt.

 

Samtidig så den innovative tekstilprodusenten at den behøvde å ta et mer aktivt eierskap til sin egen merkevare. Designbyrået Anti ble hentet inn, og de leverte både merkevareplattform og -strategi samt en ny visuell identitet.

 

Begge disse to prosjektene mottar nå DOGA-merket 2017.

 

«Går motstrøms»

Juryen skriver at møbelstoffene Sirdal, Setesdal og Suldal fremstår som sterke både teknisk og designmessig:

 

«Vi lar oss begeistre av viljen og evnen til å gå motstrøms og utvikle et helnorsk ullstoff til møbler i en verden av syntetiske konkurrenter. Dette lykkes Flokk og Gudbrandsdalens Uldvarefabrik svært godt med, synes vi og vil berømme dem for å være tro mot opphavet og ikke kutte svingene når det gjelder kvalitet og design,» står det i jurykjennelsen.

 

Om den nye profilen og identiteten til tekstilprodusenten fra Lillehammer har juryen følgende å si:

 

«Her har man gått grundig til verks, og det er høy kvalitet i alle ledd – fra trykk og typografi til hierarki og emballasje. De skal også ha honnør for å ikke gå «nostalgi-bunad-fella», men i stedet presentere en profil som oppleves som moderne, interessant og umiddelbart internasjonal.»

 

Løfter fram de beste

DOGA-merket, som inntil i fjor het Merket for god design, deles ut årlig til norske arkitektur- og designprosjekter. Utmerkelsen løfter fram virksomheter og utøvere som har samarbeidet om innovative prosjekter der design og arkitektur skaper samfunns-, miljømessige eller økonomiske verdier.

 

– I år mottok vi nesten 300 søknader til DOGA-merket, og så mange som 49 tilfredsstilte de høye kravene som juryen stiller. Årets mottakere er forbilder og gode bevis på hvor høyt nivå design- og arkitekturfagene holder i Norge, sier Thea Mehl, prosjektleder for DOGAs priser.

 

Design og arkitektur Norge (DOGA) er stiftelse under Nærings- og fiskeridepartementet og en del av regjeringens virkemiddelapparat for økt innovasjon. DOGA er en pådriver for bærekraftig verdiskaping gjennom design og arkitektur og fasiliterer samarbeid mellom utøvere og virksomheter, eksperimenterer med nye løsninger og formidler innsikt og læring.

(Pressenytt)

 

Fagprogram og prisutdeling strømmes direkte på Doga.no fra klokken 12.30 på onsdag.

 

Mer informasjon om arrangementet og utmerkelsene her: https://doga.no/kalender/doga-merket-2017/

 

 

Kontaktpersoner:

* Gudbrandsdalens Uldvarefabrik, Ragnhild Nordhagen, mobil 402 83 225

* Design og arkitektur Norge, prosjektleder Thea Mehl, mobil 413 09 819

* Design og arkitektur Norge, senior kommunikasjonsrådgiver Line Aandal Røijen, mobil 911 74 639

 

 

Bildetekster:

Gudbrandsdalens Uldvarefabrik har fått DOGA-merket 2017 for kolleksjonen Sirdal, Suldal og Setesdal. Foto: Ragnhild Nordhagen

 

Gudbrandsdalens Uldvarefabrik deler DOGA-merket med Flokk. På bilde HÅG Capisco trukket i stoffet Suldal. Foto: Pål Laukli

 

Gudbrandsdalens Uldvarefabrik mottar også DOGA-merket 2017 for ny merkevareplattform og visuell identitet. Foto: Anti

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:
Bilde - vedlegg til sak GU hovedbildet_mobelstoffene.jpg 19,21 kB (2100x1500)
Bilde - vedlegg til sak GU Doga_merket_mobelstoffene_03.jpg 2,89 kB (2100x1500)
Bilde - vedlegg til sak GU rebrand.jpg 3,48 kB (2560x1440)

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Design og arkitektur Norge (DOGA), og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 15.11.2017 12:30
Teknisk løsning ZEVS AS