presseticker

Skip to main content

Merket for god design 2015:

Hyller Macks øldesign – SPERREFRIST TIL KL 18.00 I DAG

  Publisert: 15.04.2015 07:22 - av  Henning Poulsen

Macks Ølbryggeri og Tank Design mottok Merket for god design for Mack Smaksserie. Foto: Macks

Oslo: Da Macks Ølbryggeri ville selge sitt smaksrike øl over hele landet, bestemte de seg for å helle ut alle etablerte sannheter om øldesign. Nå hedres de med Merket for god design for sin nye smaksserie.

Onsdag ettermiddag mottok Macks Ølbryggeri og tromsøbaserte Tank Design den ettertraktede designutmerkelsen på Norsk design- og arkitektursenter (DOGA). Utdelingen skjedde på Designdagen, landets viktigste møteplass for designbransjen, næringsliv og offentlig sektor.

 

– Bruk av designkompetanse har blitt en nødvendighet for å lykkes nesten uavhengig av hvilken bransje du er i og hvilke målgrupper du retter deg imot. Mottakerne av Merket for god design 2015 viser at de kan løse samfunnsutfordringer og skape innovative, lønnsomme produkter og tjenester, sier Thea Mehl. Hun er prosjektleder for designutmerkelser i Norsk design- og arkitektursenter, som står bak prisene.

 

Salgssuksess over hele landet

Siden de første ølflaskene i Mack Smaksserie kom i butikkhyllen i februar i fjor har salgspilene pekt til værs for verdens nordligste bryggeri. I løpet av de første 12 månedene har Macks Ølbryggeri solgt om lag 275 000 flasker i dagligvarehandelen og nærmere 20 000 liter gjennom Vinmonopolet og i utelivet.

 

– Interessen for øl har økt voldsomt i Norge, og med smaksserien har vi styrket konkurransekraften til Macks Ølbryggeri. Salget har vært svært godt og har kommet på toppen av vår eksisterende ølportefølje, forteller markedssjef Cathrine Giæver.

 

Ros for sjangerbrudd

En fagtung jury roser Macks Ølbryggeri og Tank Design for å ha styrt unna alle klisjeer som man gjerne finner i ølsjangeren. Et helhetlig og enkelt uttrykk gjør at Mack Smaksserie stikker seg ut både i dagligvarehandelen og på Vinmonopolet. Mack-logoen er kraftig forminsket for å gi plass til informasjon og historiefortelling på etikettene.

 

– Etter å ha forkastet noen tidlige forslag følte vi at designerne virkelig traff spikeren på hodet. Vi har fått et unikt uttrykk som viser fram det håndverket som ligger i serien, noe som har vært svært viktig for oss, sier Giæver.

 

Mack IPA og Mack Witbier, sistnevnte et belgisk hveteøl med koriander og appelsinskall, var de første variantene som ble lansert. Et halvt år senere fikk de følge av ytterligere tre sorter: Brown Ale, Porter og Weissbier. Sistnevnte er også et hveteøl, men er brygget etter den tyske tradisjonen. Alle sortene er tilgjengelig som vanlig butikkøl samt med 6,5 prosent styrke på Vinmonopolet og på restauranter og utesteder.

(Pressenytt)

 

 

* Designdagen 2015 streames på doga.no fra klokken 09.00 onsdag 15. april. Priser og utmerkelser deles ut på ettermiddagen.

 

 

Kontaktpersoner:

* Norsk design- og arkitektursenter, prosjektleder Thea Mehl, mobil 413 09 819

* Macks Ølbryggeri, markedssjef Cathrine Giæver, mobil 976 66 442

* Tank Design, Bjørn Viggo Ottem, grafisk designer og partner, mobil 413 33 173

* Norsk design- og arkitektursenter, kommunikasjonsrådgiver Line Aandal Røijen, mobil 911 74 639

 

 

FAKTABOKSER:

 

Merket for god design:

* En utmerkelse som deles ut hvert år av Norsk design- og arkitektursenter

* Anerkjenner vellykket bruk av design i innovasjonsprosjekter

* Bedrifter og designbyrå hedres for produkter eller løsninger som de har utviklet i fellesskap

* I år var det 128 søkere

* 15. april mottar 43 av disse Merket for god design

* Av disse er fire nominert til Hedersprisen for god design

* Mer informasjon om Merket for god design: http://www.doga.no/merket

 

 

Bildetekst:

Macks Ølbryggeri og Tank Design mottok Merket for god design for Mack Smaksserie. Foto: Macks

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:
Bilde - vedlegg til sak Macks_bilde1_foto_Macks.jpg 966,94 kB (3543x2362)
Bilde - vedlegg til sak Macks_bilde3_foto_Macks wit.jpg 226,42 kB (984x984)
Bilde - vedlegg til sak Macks_bilde4_foto_Macks ipa.jpg 179,87 kB (698x1790)

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Design og arkitektur Norge (DOGA), og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 15.04.2015 07:22
Teknisk løsning ZEVS AS