presseticker

Skip to main content

Heymat fra Mo i Rana nominert til eksportpris

  Publisert: 07.06.2022 10:27 - av  Henning Poulsen

EKSPORTNOMINERT. Gründer Sonja Djønne i Heymat viser fram "Mix Teklan". Foto: Heymat

"Sand" fra Heymat, designet av Kristine Five Melvær. Foto: Sofie Brovold

Onsdag 8. juni blir det klart hvem som mottar de høythengende bransjeprisene. Heymat fra Mo i Rana er blant de nominerte:

Arven, Fjordfiesta, Flokk, Hadeland Glassverk, Heymat, Norsk Dun/Norvigroup, Northern, Objekt og Røros Tweed er nominert til de fire prisene som skal deles ut under bransjedagen: Årets eksportbedrift, Årets produkt, Årets merkevarebygger og Klassikerprisen.

 

– De nominerte er svært ulike aktører som alle har én ting til felles: De utvikler ettertraktede norske produkter av høy kvalitet, og hevder seg på hjemme- og eksportmarkedet i konkurranse mot både andre designland og billige produkter fra lavkostland, sier Egil Sundet. Han er bransjeleder i Norsk Industri Designindustrien, som deler ut de fire prisene.

 

Årets eksportbedrift - nominert: Heymat

Heymat fra Mo i Rana fortsetter å fly høyt på eksportmarkedet, og er nå nominert til prisen Årets eksportbedrift. På få år har matteprodusentens omsetning økt kraftig, mye takket være salg til utlandet.

 

«Heymat har siden oppstarten i 2015 blitt en kjent designbedrift med en klar plan for eksport, og har deltatt strategisk på internasjonale messer. I dag har de en eksportandel på 35 prosent,» skriver bransjejuryen i sin vurdering.

(Pressenytt)

 

 

 

Kontaktpersoner:

* Designindustrien, bransjesjef Egil Sundet, mobil 90 92 21 92

* Designindustrien, markedssjef Ragnhild B. Grytten, mobil 91 75 18 04

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Designindustrien, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 07.06.2022 10:27
Teknisk løsning ZEVS AS