presseticker

Skip to main content

Hellvik-bedrift og Nærbø-designer kjemper om designpriser

  Publisert: 09.06.2019 09:50 - av  Henning Poulsen
Oslo: Denne uken blir det klart hvem som mottar bransjens høythengende designpriser. Blant de nominerte finner vi Eikund fra Hellvik og designeren Morten Skjærpe Knarrum fra Nærbø.

Tirsdag 11. juni skal noen av landets aller fremste møbel- og interiørbedrifter konkurrere om prisene Årets eksportbedrift, Årets merkevarebygger, Årets produkt og Klassikerprisen.

 

– De nominerte representerer et stort mangfold i design- og ferdigvarebransjen, både geografisk og bransjemessig. Det er hyggelig, men også svært nødvendig i en tid der vi leter etter hva vi skal leve av etter oljen. Det ligger et stort potensial for verdiskaping i vår bransje i årene som kommer, sier Egil Sundet i Designindustrien, en bransjeforening i Norsk Industri.

 

De fire prisene skal deles ut tirsdag ettermiddag under Bransjedagen i Næringslivets Hus i Oslo. Det er Designindustrien som står bak prisene.

 

Jærbu bak eksportsuksess

Ifølge Sundet har møbel- og ferdigvareindustrien en felles målsetning om å doble eksporten fram mot 2030, noe som vil tilsvare 14 prosent av Norges totaleksport.

 

I den forbindelse er det mange som følger ekstra nøye med på kåringen Årets eksportbedrift. Her er Northern en av de nominerte virksomhetene, og sentral for selskapets suksess er jærbuen Morten Skjærpe Knarrum. Han er designsjef i møbel- og belysningsselskapet, og har i tillegg til å utvikle hele Northerns nye møbelkolleksjon selv designet flere produkter i kolleksjonen.

 

Sammen med sin designkollega Jonas Norheim har han håndplukket ulike designere rundt om i verden til Northern. Han har bidratt til å sette sammen en kolleksjon som skal appellere både til norske og internasjonale designkjøpere.

 

«Bedriften har gjort seg synlig i lang tid gjennom god design og gode produkter. Gjennom sitt innovative eksportarbeid har de åpnet nye kanaler som også kan komme andre norske produsenter til nytte,» skriver juryen om Northerns nominasjon.

 

Enda en Knarrum-nominasjon

Morten Skjærpe Knarrum og makkeren Jonas Norheim står også bak et av produktene som er nominert til prisen Årets produkt. De to designerne har formgitt møbelsystemet «Kove» for Fora Form.

 

«Systemet er fleksibelt og godt tilpasset kundebehov. Produktet utmerker seg ved kvaliteter som gir et lett og lite kompakt uttrykk, selv om det definerer områder og skiller dem på en effektiv måte,» skriver juryen i sin kjennelse.

 

Rogalendinger fant møbelgull

I 2015 gikk Morten Hippe, Frode Tingbø og Jørgen Tengesdal på skattejakt. På støvete loft og i gamle arkivskap lette de etter norsk møbelgull. Ett av funnene deres var «Krysset», en stol Fredrik A. Kayser (1924-1968) designet i 1955.

 

Loungestolen ble en av de første relanseringene til det ferske møbelselskapet Eikund i Hellvik, og er nå nominert til Klassikerprisen.

 

«Produktet er en tydelig representant for skandinavisk design i norsk tapning. Møbelet er vakkert og typisk, og krever håndverkkompetanse av ypperste kvalitet,» står det i jurykjennelsen.

(Pressenytt)

 

 

Bildetekster:

Eikund er nominert til Klassikerprisen for «Krysset». Foto: Eikund

 

Northern, der Morten Skjærpe Knarrum spiller en viktig rolle, er nominert til prisen Årets eksportør. Foto: Chris Tønnesen

 

 

FAKTABOKS

Bransjedagen 2019

* Et årlig arrangement for møbel- og designbransjen.

* Arrangeres av Designindustrien.

* Årets tema er markeder i endring og norsk ferdigvareeksport.

* Bransjedagen byr på foredrag og workshoper, i tillegg til utdeling av fire bransjepriser.

* Les mer her: https://www.norskindustri.no/kurs-og-arrangementer/arrangement/2019/q2/designindustrien-bransjedag-og-arsmote/

 

Er du journalist og ønsker å delta på Bransjedagen, kan du registrere deg gratis her:

Velg alternativet «medlem», så blir ikke deltakelsen fakturert i etterkant.

 

Kontaktperson:

* Designindustrien, bransjesjef Egil Sundet, mobil 909 22 192


Denne saken er skrevet av Pressenytt for Designindustrien, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 09.06.2019 09:50
Teknisk løsning ZEVS AS