presseticker

Skip to main content

Hedrer teknologiske Lysaker – SPERREFRIST TIL KL 19.00 I DAG

  Publisert: 15.04.2015 07:20 - av  Henning Poulsen
Oslo: Cisco har designet en innovativ videokonferanseløsning som utfordrer Facetime og Skype. Lundin Norway har fått en ny identitet som sørger for hakeslepp på oljemessene. Nå hedres begge Lysaker-selskapene med Merket for god design.

Onsdag ettermiddag mottok Lundin Norway og Cisco den ettertraktede designutmerkelsen på Norsk design- og arkitektursenter (DOGA). Utdelingen skjedde på Designdagen, landets viktigste møteplass for designbransjen, næringsliv og offentlig sektor.

 

– Bruk av designkompetanse har blitt en nødvendighet for å lykkes nesten uavhengig av hvilken bransje du er i og hvilke målgrupper du retter deg imot. Mottakerne av Merket for god design 2015 viser at de kan løse samfunnsutfordringer og skape innovative, lønnsomme produkter og tjenester, sier Thea Mehl. Hun er prosjektleder for designutmerkelser i Norsk design- og arkitektursenter, som står bak prisene.

 

Lundin Norway: Ville utfordre messegjestene

2014 var et viktig år for oljeselskapet Lundin Norway. Med oppstart av Brynhild-feltet gikk de fra leteselskap til fullverdig operatør. Denne endringen ønsket de å vise gjennom en ny visuell identitet - og ved å lage en installasjon som skulle brukes på en internasjonal messe og siden monteres på det nye hovedkontoret på Lysaker.

 

– Vi ville lage noe som kunne utfordre både oss selv og våre gjester, sier ansvarlig for eksterne relasjoner, Frøydis Eldevik.

 

Scandinavian Design Group fikk oppdraget, og sammen med nøkkelpersoner fra Lundin Norway gikk de i gang med å utvikle den nye identiteten.

 

– Det var viktig for oss å vise at vi helt siden starten i 2004 har vært et selskap i konstant endring. Vi ville at designet skulle reflektere både bakgrunnen som leteselskap med flere store funn på norsk sokkel, og vår nye posisjon som operatør, forteller Eldevik.

 

Tiltrakk unge kandidater

Resultatet bryter med det tradisjonelle bransjespråket, som i stor grad består av bilder av oljeplattformer og gule innretninger. Med enkle virkemidler er logoen til Lundin Norway omformet til en levende, fysisk animasjon og installasjon. I jurykjennelsen heter det at dette er et svært spennende og innovativt grep å bruke i messesammenheng.

 

Messestanden til Lundin Norway ble lansert på den internasjonale oljemessen ONS i Stavanger i fjor. Den fikk solid mediedekning i internasjonale teknologi-, design- og arkitekturpublikasjoner, og har blitt hyppig delt i sosiale medier. Under messen fikk selskapet også en rekke henvendelser fra potensielle nye ansatte, særlig yngre arbeidstakere, som etter å ha besøkt installasjonen fikk øynene opp for Lundin Norway som en innovativ og spennende arbeidsgiver.

 

Cisco: Rydder pulten

Cisco trengte et enkelt og rimelig videokonferanseprodukt som kunne møte konkurransen fra lavendeløsninger som Facetime og Skype. De lagde en løsning som rydder skrivebordet for både PC-skjerm, webkamera, mikrofon og eksterne høytalere.

 

– Vi så at tiden var inne for å gå på markedet med et mer fleksibelt, lavere priset produkt som likevel holdt høy kvalitet. Det har vi nå fått til med Cisco DX80, sier Hallgrim Sagen, designdirektør hos Cisco på Lysaker.

 

Ciscos egne designere trakk med seg designbyrået Geriljaworks. De har sittet tett på selskapets utviklere og produktsjefer i hele utviklingsløpet. Målet var å lage et personlig videokonferanseprodukt som kunne nå ut bredt på flere nivåer i bedriften.

 

– Fagfolk innen design og mekanikk har sittet i åpent landskap gjennom hele prosjektet. Også maskinvare-, produksjons- og komponentingeniører har vært en daglig del av utviklingsteamet, sier Sagen.

 

Menneskeliggjort teknologi

Han forteller at prosjektet har vært designdrevet fra dag én. Prosjektteamet bygde en rekke prototyper som ble utsatt for grundig og dekkende brukertesting. Innsikt herfra ble brukt til å ta viktige beslutninger om sluttproduktets egenskaper og funksjonalitet.

 

Juryen er svært begeistret over resultatet: «Cisco DX80 er et helstøpt produkt som lar brukeren gjennomføre videokonferanser fra skrivebordet eller mindre møterom. Med vennlig design og enkelt grensesnitt menneskeliggjør Cisco teknologien for brukeren. Produktet er perfeksjonert i hver detalj», står det i jurykjennelsen.

 

Lansert av sjefen selv

Skjermen kan justeres til en behagelig arbeidsstilling og mikrofonløsningen stenger ute bakgrunnsstøyen som er en del av hverdagen på mange arbeidsplasser. I tillegg til å være et tradisjonelt videosystem er DX80 også en fullverdig Android-enhet. Ved hjelp av berøringsskjermen kan man bruke applikasjoner som lastes ned fra Android Markets.

 

Cisco DX80 ble lansert av John Chambers, toppsjefen i selskapet – en svært uvanlig gest i Cisco-sammenheng. Produktet er nå på vei inn på arbeidsplasser over hele verden.

(Pressenytt)

 

* Designdagen 2015 streames på doga.no fra klokken 09.00 onsdag 15. april. Priser og utmerkelser deles ut på ettermiddagen.

 

 

 

Kontaktpersoner:

* Norsk design- og arkitektursenter, prosjektleder Thea Mehl, mobil 413 09 819

* Lundin Norway, kommunikasjonsansvarlig Frøydis Eldevik, mobil 480 48 610

* Cisco, markedssjef Mailliw Sørensen Grann, mobil 950 42 860

* Norsk design- og arkitektursenter, kommunikasjonsrådgiver Line Aandal Røijen, mobil 911 74 639

 

 

FAKTABOKSER:

 

Merket for god design:

* En utmerkelse som deles ut hvert år av Norsk design- og arkitektursenter

* Anerkjenner vellykket bruk av design i innovasjonsprosjekter

* Bedrifter og designbyrå hedres for produkter eller løsninger som de har utviklet i fellesskap

* I år var det 128 søkere

* 15. april mottar 43 av disse Merket for god design

* Av disse er fire nominert til Hedersprisen for god design

* Mer informasjon om Merket for god design: http://www.doga.no/merket

 

 

Bildetekster:

Lundin Norway og Scandinavian Design Group mottok Merket for god design. Foto: Michael Ray Vera Cruz Angeles

 

Cisco og Geriljaworks mottok Merket for god design for Cisco DX80. Foto: Cisco


Denne saken er skrevet av Pressenytt for Design og arkitektur Norge (DOGA), og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 15.04.2015 07:20
Teknisk løsning ZEVS AS