presseticker

Skip to main content

Fra vidda i Finnmark til designutstilling i Milano

  Publisert: 03.04.2017 07:08 - av  Henning Poulsen

Andrea Muribøs “Queen of Reindeer”. Foto: Lasse Fløde – Pudder.

“Core Combination” av Andrea Muribø og “Fam” av Ann Kristin Einarsen fra Narvik. Foto: Lasse Fløde – Pudder.

Kunsthåndverk laget med reinsdyrhorn fra Kautokeino er med når ledende norske designere og kunsthåndverkere stiller ut på verdens fremste design- og møbelmesse denne uken.

Distribusjon i nye markeder. Avtaler med velrennomerte produsenter. Utfordrende og høyprofilerte designjobber. Mulighetene er mange for de som deltar på den norske utstillingen «Everything is Connected» under Milano Design Week, også kjent som Salone del Mobile.

 

Reinsdyrhorn og elgbein

De siste tre årene har kunsthåndverkeren Andrea Muribø bodd og arbeidet i flere deler av landet: i Juhls Sølvsmie i Kautokeino i nord, i Halsnøy kloster i vest og i Vestfold i sør. Her har hun både samlet inspirasjon og materialer til verkene sine.

 

Dette har resultert i de tre kunsthåndverkene «Queen of Reindeer», «Strange Fruit» og «The Snake», som alle skal stilles ut i Milano denne uken. Førstnevnte er laget med blant annet reinsdyrhorn, mens i de andre har Muribø brukt ferskenstein og elgbein i tillegg til skifer og gullbelagt messing.

 

– For meg er disse objektene et uttrykk for kvalitet som jeg leter etter, som vi er i ferd med å glemme, som er knyttet opp mot naturen og balansen i økosystemet. Jeg håper materialbruken min kan få bransjefolk og messepublikum i Milano til å sperre opp øynene. Objektene mine er små, men jeg tror de kan vekke oppmerksomhet med sin unike form og renhet, sier Muribø.

 

Hylles i internasjonal presse

Design og arkitektur Norge (DOGA) og Norwegian Crafts står sammen med Klubben og Jotun bak årets norske utstilling. Trude Gomnæs Ugelstad, administrerende direktør i DOGA, forteller at viktige Wallpaper nylig utpekte «Everything is Connected» som en prioritet utstilling under årets Salone del Mobile. I tillegg har designmagasinet Dezeen den norske utstillingen med på listen over 14 utstillinger leserne deres bare få med seg i år. Også Cool Hunting har med utstillingen på sin liste over forventede høydepunkter.

 

– Utstillingen i fjor ble svært godt mottatt både av innkjøpere og internasjonal presse, og flere av designerne inngikk i ettertid verdifulle avtaler eller kom i dialog med viktige aktører i den internasjonale designverdenen. Det knytter seg store forventinger til årets utstilling, sier Gomnæs Ugelstad.

 

Kommersielt og kunstnerisk

Også for kunsthåndverkere har utstillingen stor verdi, ifølge direktør Hege Henriksen i Norwegian Crafts.

 

– Den gir synlighet både internasjonalt og i Norge. Erfaringsmessig betyr dette nye oppdrag i form av flere utstillinger eller økt salg. Jeg er veldig fornøyd med kurator Katrin Greilings utvalg i år. Prosjektene som vises fram holder høyt kunstnerisk nivå samtidig som de har stort potensiale for salg og kommersielle oppdrag, sier Henriksen.

 

Vises i Norge over sommeren

Konseptet bak årets utstilling er å presentere et levende kart over Norges kreative miljøer i dag. Utstillingen består av 30 kunsthåndverksarbeider og designprototyper innen møbel, tekstil, belysning, keramikk, metall og glass.

 

Åpningsarrangementet til «Everything is Connected» er onsdag 5. april, og deretter vises utstillingen ved messearenaen Ventura Lambrate helt til 9. april. Over sommeren vender utstillingen hjemover og dukker opp på Oslo Design Fair mellom 30. august og 2. september.

(Pressenytt)

 

Last ned pressepakke her https://www.dropbox.com/sh/3fjv1tyc8lp34xv/AAAmh8M5oel6JlryThNw6_pLa?dl=0

 

 

Bildetekster:

Andrea Muribøs “Queen of Reindeer”. Foto: Lasse Fløde – Pudder.

 

“Core Combination” av Andrea Muribø og “Fam” av Ann Kristin Einarsen fra Narvik. Foto: Lasse Fløde – Pudder.

 

 

FAKTABOKS: Everything is Connected:

Bak utstillingen står designkollektivet Klubben, Norwegian Crafts og Design og arkitektur Norge (DOGA), i samarbeid med malingsprodusenten Jotun.

 

Partnere og sponsorer:

* Bo Bedre, Norges ledende interiørmagasin

* Gudbrandsdalen Uldvarefabrikk, en prisvinnende og innovativ tekstilprodusent som spesialiserer seg på ullstoffer

* Lundhs, Norges ledende produsent av naturstein

* Oslo Design Fair, interiørmesse som sikter på å være den viktigste møteplassen for design og interiør i Norge

* Utenriksdepartementet

Kuratert av Katrin Greiling
Utstillingsdesign av Kråkvik & D'Orazio
Grafisk design av Bielke & Yang

 

 

Kontaktpersoner:

* Design og arkitektur Norge, rådgiver internasjonal profilering - Ida Aandal Røijen, mobil 451 36 778

* Andrea Muribø, mobil 458 87 648

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Design og arkitektur Norge (DOGA), og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 03.04.2017 07:08
Teknisk løsning ZEVS AS