presseticker

Skip to main content

Fra Narvik til designutstilling i Milano

  Publisert: 03.04.2017 07:06 - av  Henning Poulsen

Ann Kristin Einarsen vurderte å legge keramikken på hylla før hun ble plukket ut til å stille ut på fjorårets Milano-utstilling. Foto: Silje Nesdal

 

“Core Combination” av Andrea Muribø og “Fam” av Ann Kristin Einarsen fra Narvik. Foto: Lasse Fløde – Pudder.

Ann Kristin Einarsens “Fam”. Foto: Lasse Fløde – Pudder.

Ann Kristin Einarsen fra Narvik er blant ledende norske designere og kunsthåndverkere som stiller ut på verdens fremste design- og møbelmesse denne uken. Flere svært viktige designpublikasjoner tror den norske utstillingen blir et høydepunkt på messen.

Distribusjon i nye markeder. Avtaler med velrennomerte produsenter. Utfordrende og høyprofilerte designjobber. Mulighetene er mange for de som deltar på den norske utstillingen «Everything is Connected» under Milano Design Week, også kjent som Salone del Mobile.

 

Ga seg nesten før Milano-suksessen

Designer Ann Kristin Einarsen forteller at hun er i samtaler med produsenter om kommersialisering av fire av sine prototyper.

 

– Dette er et direkte resultat av all oppmerksomheten jeg fikk i Milano i fjor. Før jeg ble antatt her var jeg på nippet til å legge keramikken på hylla. Jeg hadde mistet gnisten. Etter Milano har jeg blitt tatt med på flere internasjonale utstillinger, og flere av arbeidene mine kommer nå i kommersiell produksjon, sier Einarsen.

 

Til årets utstilling har hun med «Fam», en serie bestående av fem stablebare porselensvaser i ulike former og farger.

 

Hylles i internasjonal presse

Design og arkitektur Norge (DOGA) og Norwegian Crafts står sammen med Klubben og Jotun bak årets norske utstilling. Trude Gomnæs Ugelstad, administrerende direktør i DOGA, forteller at viktige Wallpaper nylig utpekte «Everything is Connected» som en prioritet utstilling under årets Salone del Mobile. I tillegg har designmagasinet Dezeen den norske utstillingen med på listen over 14 utstillinger leserne deres bare få med seg i år. Også Cool Hunting har med utstillingen på sin liste over forventede høydepunkter.

 

– Utstillingen i fjor ble svært godt mottatt både av innkjøpere og internasjonal presse, og flere av designerne inngikk i ettertid verdifulle avtaler eller kom i dialog med viktige aktører i den internasjonale designverdenen. Det knytter seg store forventinger til årets utstilling, sier Gomnæs Ugelstad.

 

Kommersielt og kunstnerisk

Også for kunsthåndverkere har utstillingen stor verdi, ifølge direktør Hege Henriksen i Norwegian Crafts.

 

– Den gir synlighet både internasjonalt og i Norge. Erfaringsmessig betyr dette nye oppdrag i form av flere utstillinger eller økt salg. Jeg er veldig fornøyd med kurator Katrin Greilings utvalg i år. Prosjektene som vises fram holder høyt kunstnerisk nivå samtidig som de har stort potensiale for salg og kommersielle oppdrag, sier Henriksen.

 

Vises i Norge over sommeren

Konseptet bak årets utstilling er å presentere et levende kart over Norges kreative miljøer i dag. Utstillingen består av 30 kunsthåndverksarbeider og designprototyper innen møbel, tekstil, belysning, keramikk, metall og glass.

 

Åpningsarrangementet til «Everything is Connected» er onsdag 5. april, og deretter vises utstillingen ved messearenaen Ventura Lambrate helt til 9. april. Over sommeren vender utstillingen hjemover og dukker opp på Oslo Design Fair mellom 30. august og 2. september.

(Pressenytt)

 

Last ned pressepakke her https://www.dropbox.com/sh/3fjv1tyc8lp34xv/AAAmh8M5oel6JlryThNw6_pLa?dl=0

 

 

Bildetekster:

Ann Kristin Einarsen vurderte å legge keramikken på hylla før hun ble plukket ut til å stille ut på fjorårets Milano-utstilling. Foto: Silje Nesdal

 

“Core Combination” av Andrea Muribø og “Fam” av Ann Kristin Einarsen fra Narvik. Foto: Lasse Fløde – Pudder.

 

Ann Kristin Einarsens “Fam”. Foto: Lasse Fløde – Pudder.

 

 

FAKTABOKS: Everything is Connected:

Bak utstillingen står designkollektivet Klubben, Norwegian Crafts og Design og arkitektur Norge (DOGA), i samarbeid med malingsprodusenten Jotun.

 

Partnere og sponsorer:

* Bo Bedre, Norges ledende interiørmagasin

* Gudbrandsdalen Uldvarefabrikk, en prisvinnende og innovativ tekstilprodusent som spesialiserer seg på ullstoffer

* Lundhs, Norges ledende produsent av naturstein

* Oslo Design Fair, interiørmesse som sikter på å være den viktigste møteplassen for design og interiør i Norge

* Utenriksdepartementet

Kuratert av Katrin Greiling
Utstillingsdesign av Kråkvik & D'Orazio
Grafisk design av Bielke & Yang

 

 

Kontaktpersoner:

* Design og arkitektur Norge, rådgiver internasjonal profilering - Ida Aandal Røijen, mobil 451 36 778

* Ann Kristin Einarsen, mobil 996 16 892

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:
Bilde - vedlegg til sak Ann Kristin Einarsen.jpg 26,85 kB (2432x1657)
Bilde - vedlegg til sak milano9773.jpg 3,05 kB (3751x5000)
Bilde - vedlegg til sak Ann Kristin Einarsen_ Fam_ Foto Lasse Fløde_Pudder.jpg 1,92 kB (3751x5000)

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Design og arkitektur Norge (DOGA), og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 03.04.2017 07:06
Teknisk løsning ZEVS AS