presseticker

Skip to main content

Deltar på Norwegian Presence under verdens viktigste designuke:

Fra Jæren og Stavanger til Milano

  Publisert: 12.04.2018 11:20 - av  Henning Poulsen

Lars Tornøe

Daybe

Designerne Lars Tornøe fra Stavanger og Morten Skjærpe Knarrum fra Nærbø er representert når det beste av Norge skal vises fram på en av verdens fremste designmesser neste uke.

– Hele den internasjonale designbransjen samler seg i Milano under Salone del Mobile. Her er det viktig å være synlig for norske designere og kunsthåndverkere som vil opp og fram. Årets norske utstilling, Norwegian Presence, er den kanskje sterkeste vi noen gang har satt sammen, sier Ida Aandal Røijen, rådgiver for internasjonal profilering ved Design og arkitektur Norge (DOGA).

 

Fra sofa til seng i en håndvending

Jærbuen Morten Skjærpe Knarrum har gjort seg sterkt bemerket som møbeldesigner etter at han vant designprisen Unge talenter i 2013.

 

Sammen med sin gamle studiekamerat Jonas Norheim har han etablert designbyrået Morten & Jonas. Duoen har blant annet designet for den norske produsenten Northern, som nå tar med to av møblene deres til Milano. Det ene er «Daybe», en sofa som med én myk bevegelse kan gjøres om til en seng. Det andre, «Wired», er et fleksibelt lagringssystem som kan stables eller henges på veggen.

 

Treskuping og plassbesparing

Lars Tornøe, som bor og arbeider i Stavanger, regnes blant sin generasjons mest toneangivende norske designere. Han reiser til Milano for å vise fram «Scoop», en serie med treskåler «skupet» ut av rektangulære blokker av ask og eik.

 

DOGA, Norwegian Crafts og Klubben står bak utstillingen Norwegian Presence, som arrangeres sammen med en rekke samarbeidspartnere.

(Pressenytt)

 

Last ned pressepakke med katalog på norwegianpresence.no.

 

 

Bildetekster:

TRANSFORMERENDE SOFA. Northern skal vise fram «Daybe», en sofa/seng designet av Morten & Jonas, under Salone del Mobile. Foto: Chris Tønnesen

 

SKUP. Lars Tornøe tar med treskåler i serien «Scoop» til designuken i Milano. Foto: Lasse Fløde og Torjus Berglid

 

 

FAKTABOKS:

 

Norwegian Presence:

Vises på Zona Tortona under designuken i Milano, 17. – 22. april. Bak utstillingen står Design og arkitektur Norge (DOGA), designkollektivet Klubben og Norwegian Crafts.

 

Partnere og sponsorer:

* Utenriksdepartementet

* Norsk Industri

* Innovasjon Norge

* Kebony

* Oslo Design Fair

* Norsk Hydro

* Norges sjømatråd

 

Utstillingsdesign av Klubben v/Silje Nesdal, Sverre Uhnger og Bjørn van den Berg.
Grafisk design av Bielke & Yang

 

Årets utstillere:

Designere: Domaas Høgh, Lars Tornøe, Marianne Andersen + Victoria Günzler, Martin Solem, Noidoi, Petter Skogstad, Sara Polmar, So Takahashi, Stine Aas og Vera & Kyte.

Kunsthåndverkere: Lillian Tørlen, Pearla Pigao, Sigve Knutson og Stian Korntved Ruud.

Produsenter: Elementa, Flokk, Gudbrandsdalens Uldvarefabrik, Northern, Objekt og Vestre.

 

Kontaktpersoner:

* Design og arkitektur Norge, rådgiver internasjonal profilering - Ida Aandal Røijen, mobil 451 36 778, ida@doga.no

* Design og arkitektur Norge, senior kommunikasjonsrådgiver – Jørgen Lie Furuholt, mobil 917 30 680

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Design og arkitektur Norge (DOGA), og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 12.04.2018 11:20
Teknisk løsning ZEVS AS