presseticker

Skip to main content

Fra Bærum til designutstilling i Milano

  Publisert: 03.04.2017 07:03 - av  Henning Poulsen

“Norwegian Notes”, av Kaja S. Dahl. Foto: Lasse Fløde – Pudder.

Jenkins & Uhngers “Tangent”. Foto: Lasse Fløde – Pudder.

“Bror” av Noidoi, “Skrin” av Marianne Anderssen og “Matchbox” av Sara Wright Polmar. Foto: Lasse Fløde – Pudder.

Sverre Uhnger, Kaja S. Dahl og Sara Wright Polmar fra Bærum er blant ledende norske designere og kunsthåndverkere som stiller ut på verdens fremste design- og møbelmesse denne uken. Flere svært viktige designpublikasjoner tror den norske utstillingen blir et høydepunkt på messen.

Distribusjon i nye markeder. Avtaler med velrennomerte produsenter. Utfordrende og høyprofilerte designjobber. Mulighetene er mange for de som deltar på den norske utstillingen «Everything is Connected» under Milano Design Week, også kjent som Salone del Mobile.

 

Duftdesign fra Tanum

Tanum-oppvokste Kaja S. Dahl tar med seg noe så uvanlig som duftdesign til Milano. «Norwegian Notes» er en serie med parfymerte objekter med dufter fra det norske kulturlandskapet.

 

– Vi har alle minner og assosiasjoner knyttet til forskjellige dufter. Jeg ser fram til interessante samtaler og å få testet om duftene gir ulike opplevelser og tilfører noe til sammenhengen, slik jeg har tenkt i teorien. Dette blir rett og slett en liten pilottest for konseptene jeg har laget, sier Dahl.

 

De norske duftene messedeltakerne på Salone del Mobile skal få stifte nærmere bekjentskap med er rosenrot, einebær og furu.

 

– En drøm å være med

Sara Wright Polmar fra Kolsås fikk i kjølvannet av fjorårets Milano-utstilling en sofa i produksjon hos danske Bolia. I år stiller hun med «Matchbox», en fyrstikkeskeinspirert oppbevaringsløsning som fungerer både som skrin og vegghengt hylle.

 

– For designere er Milano Design Week den viktigste arenaen å være synlig på. Helt siden vi etablerte designkollektivet Klubben i 2011 har det vært en drøm å vises her, og i 2015 realiserte vi denne drømmen. Første gang var den norske utstillingen veldig dugnadsdrevet, men nå som vi har fått med profesjonelle samarbeidspartnere er alt blitt mer strømlinjeformet og enkelt for utstillerne. Og kontaktene og medieoppmerksomheten vi får er gull verdt, sier Polmar, som i dag bor på Fornebu.

 

Fleksibel tangentlampe

Sverre Uhnger fra Bærum stiftet Klubben sammen med Sara Wright Polmar og Victoria Günzler. Han stiller også ut på «Everything is Connected» i Milano, denne gangen sammen med Thomas Jenkins under merkevaren Jenkins & Uhnger.

 

– Å være aktiv og synlig internasjonalt har vært helt essensielt for etableringen både av våre individuelle studioer samt Jenkins & Uhnger. Den norske utstillingen i Milano er en viktig arena for oss, og er noe av det vi prioriterer høyest i løpet av et kalenderår, sier Uhnger.

 

Denne gangen viser duoen fram «Tangent», en serie med lamper som er montert på en tangentsokkel, noe som gir stor fleksibilitet i posisjonering.

 

Hylles i internasjonal presse

Design og arkitektur Norge (DOGA) og Norwegian Crafts står sammen med Klubben og Jotun bak årets norske utstilling. Trude Gomnæs Ugelstad, administrerende direktør i DOGA, forteller at viktige Wallpaper nylig utpekte «Everything is Connected» som en prioritet utstilling under årets Salone del Mobile. I tillegg har designmagasinet Dezeen den norske utstillingen med på listen over 14 utstillinger leserne deres bare få med seg i år. Også Cool Hunting har med utstillingen på sin liste over forventede høydepunkter.

 

– Utstillingen i fjor ble svært godt mottatt både av innkjøpere og internasjonal presse, og flere av designerne inngikk i ettertid verdifulle avtaler eller kom i dialog med viktige aktører i den internasjonale designverdenen. Det knytter seg store forventinger til årets utstilling, sier Gomnæs Ugelstad.

 

Kommersielt og kunstnerisk

Også for kunsthåndverkere har utstillingen stor verdi, ifølge direktør Hege Henriksen i Norwegian Crafts.

 

– Den gir synlighet både internasjonalt og i Norge. Erfaringsmessig betyr dette nye oppdrag i form av flere utstillinger eller økt salg. Jeg er veldig fornøyd med kurator Katrin Greilings utvalg i år. Prosjektene som vises fram holder høyt kunstnerisk nivå samtidig som de har stort potensiale for salg og kommersielle oppdrag, sier Henriksen.

 

Vises i Norge over sommeren

Konseptet bak årets utstilling er å presentere et levende kart over Norges kreative miljøer i dag. Utstillingen består av 30 kunsthåndverksarbeider og designprototyper innen møbel, tekstil, belysning, keramikk, metall og glass.

 

Åpningsarrangementet til «Everything is Connected» er onsdag 5. april, og deretter vises utstillingen ved messearenaen Ventura Lambrate helt til 9. april. Over sommeren vender utstillingen hjemover og dukker opp på Oslo Design Fair mellom 30. august og 2. september.

(Pressenytt)

 

Last ned pressepakke her https://www.dropbox.com/sh/3fjv1tyc8lp34xv/AAAmh8M5oel6JlryThNw6_pLa?dl=0

 

 

Bildetekster:

“Norwegian Notes”, av Kaja S. Dahl. Foto: Lasse Fløde – Pudder.

 

Jenkins & Uhngers “Tangent”. Foto: Lasse Fløde – Pudder.

 

“Bror” av Noidoi, “Skrin” av Marianne Anderssen og “Matchbox” av Sara Wright Polmar. Foto: Lasse Fløde – Pudder.

 

“Matchbox”, av Sara Wright Polmar. Foto: Lasse Fløde – Pudder.

 

 

FAKTABOKS: Everything is Connected:

Bak utstillingen står designkollektivet Klubben, Norwegian Crafts og Design og arkitektur Norge (DOGA), i samarbeid med malingsprodusenten Jotun.

 

Partnere og sponsorer:

* Bo Bedre, Norges ledende interiørmagasin

* Gudbrandsdalen Uldvarefabrikk, en prisvinnende og innovativ tekstilprodusent som spesialiserer seg på ullstoffer

* Lundhs, Norges ledende produsent av naturstein

* Oslo Design Fair, interiørmesse som sikter på å være den viktigste møteplassen for design og interiør i Norge

* Utenriksdepartementet

Kuratert av Katrin Greiling
Utstillingsdesign av Kråkvik & D'Orazio
Grafisk design av Bielke & Yang

 

 

Kontaktpersoner:

* Design og arkitektur Norge, rådgiver internasjonal profilering - Ida Aandal Røijen, mobil 451 36 778

* Klubben, Sara Wright Polmar, mobil 936 04 355

* Sverre Uhnger, mobil 988 75 876

* Kaja S. Dahl, mobil 994 19 930

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Design og arkitektur Norge (DOGA), og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 03.04.2017 07:03
Teknisk løsning ZEVS AS