presseticker

Skip to main content

Designros til Kolbotn-gutt

  Publisert: 02.05.2011 06:00 - av  Henning Poulsen

HEDERLIG OMTALE: Tobias Øzeke fra Kolbotn fikk ros av designjuryen for sin tegning

Oslo: Hele 9000 barn fra hele landet har konkurrert om å designe Norges fineste pledd. Tobias Øzeke fra Kolbotn i Akershus er en av bare seks deltakere som får hederlig omtale.

Konkurransen ble arrangert i forbindelse med utstillingen 100% Norway på DogA, Norsk Design- og Arkitektursenter i Oslo tidligere i år.

 

Omkring 9000 elever fra totalt 176 kommuner i alle fylker i landet deltok. Benedicte Sunde, kurator og juryleder, ble nesten overveldet av den enorme interessen for konkurransen.

 

– Det kom inn mange flotte bidrag, og det var litt av en jobb å gå igjennom alle de innleverte designene, sier Sunde. Hun mener både kvantiteten og kvaliteten lover godt for fremtidig rekruttering til designfaget.

 

Jon Inge Gustavsen fra Lier i Buskerud gikk helt til topps i konkurransen med pleddet ”Ungen”, mens det vanket hederlig omtale til Shabeer Yawar fra Sande i Vestfold, Sigrid Andrine Garvik fra Garvik i Telemark, Bjørnar Holm fra Tørdal i Telemark, Sander Tøkje Hauge fra Hjelteryggen i Hordaland, Jon Bernard Eliassen fra Ankenes i Nordland og Tobias Øzeke fra Kolbotn i Akershus.

 

– Glede, villskap og energi

– Det ligger en veldig glede, villskap og energi i tegningen til Jon Inge. Det er varme i figuren som støtter opp rundt pleddet som bruksprodukt – det er som om pleddet gir deg en klem. Også Shabeer, Sigrid, Bjørnar, Sander, Tobias og Jon Tobias utmerket seg på teknikk, fantasi og oppgaveløsing og leverte veldig gode bidrag, forteller Sunde.

 

Hun legger til at begrensinger i produksjonsteknikken gjør at ikke alle de innsendte bidragene ville fungert som pledd.

 

Kamp om pleddene

– Vinnerdesignen har et enkelt og livlig uttrykk som passer svært bra på et pledd, sier Erling Digernes i Røros Tweed. Den norske pleddprodusenten har laget totalt 36 pledd med vinnerdesignen, som nå selges i DogA. – Denne serien kommer erfaringsmessig til å bli utsolgt i løpet av kort tid, legger Digernes til.

 

Røros Tweed har mottatt en rekke designutmerkelser, senest i forrige måned fikk de Merket for god design sammen med designerne Anderssen & Voll for eksportsuksessen ”Berg”.

 

100% Norway har de siste sju årene vært en del av 100% Design i London, en av verdens største og viktigste utstillinger innen møbel- og interiørdesign. Dette var imidlertid første gang den toneangivende utstillingen ble vist fram på norsk jord. 22 skoleklasser besøkte 100% Norway-utstillingen i Oslo.

(Pressenytt)

 

Kontaktpersoner:

* Juryleder Benedicte Sunde, mobil 450 49 307

* Røros Tweed, markedssjef Erling Digernes, mobil 970 36 536

* Norsk Form, kommunikasjonssjef Pia Bodahl, mobil 988 52 540

* Norsk Designråd, informasjonsdirektør Grete Kobro, mobil 907 65 971

 

FAKTABOKS

Dette er 100% Norway

* 100% Norway har i sju år vist fram noe av det beste innen norsk møbel- og interiørdesign.

* Er en døråpner til internasjonale markeder for norske designere og produsenter.

* Er en del av 100% Design, en av verdens største og viktigste utstillinger innen møbel- og interiørdesign, og arrangeres av Innovasjon Norge, Utenriksdepartementet, den norske ambassaden i London, Norsk Industri og Norsk Designråd.

* Utstillingen fra fjorårets 100% Design ble stilt ut på DogA i Oslo tidligere i år. Norsk Form og Norsk Designråd sto bak utstillingen.

 

Bildetekster:

HEDERLIG OMTALE: Tobias Øzeke fra Kolbotn fikk ros av designjuryen for sin tegning

 

KONKURRANSEVINNER: Jon Inge Gustavsen (11) har designet Norges fineste pledd. Her poserer han sammen med vinnerpleddet ”Ungen”, som selges i begrenset opplag på DogA i Oslo. Foto: Erlend Sæteren

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:
Bilde - vedlegg til sak Tobias Øzeke.JPG 2,31 kB (1470x1000)
Bilde - vedlegg til sak vinnerbildet.JPG 2,88 MB (2832x4256)

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Design og arkitektur Norge (DOGA), og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 02.05.2011 06:00
Teknisk løsning ZEVS AS