presseticker

Skip to main content

DOGA-merket for design og arkitektur:

Denne norske simulatoren gir tryggere sjøfart

  Publisert: 16.03.2022 18:00 - av  Henning Poulsen

SIMULATOR. Med K-Sim Connect kan sjøfolk gjennomføre simulatortrening via nettskyen. Foto: Kongsberg Digital / EGGS Design

De har gjort simulatortrening rimeligere og mer tilgjengelig for studenter og sjøfolk over hele verden. Nå hedres Kongsberg Digital og EGGS Design med DOGA-merket for design og arkitektur.

Utmerkelsen ble delt ut onsdag 16. mars av Design og arkitektur Norge (DOGA).

 

Senker terskelen

Simulatortrening er uvurderlig når du skal lære å navigere et skip. Skyløsningen K-Sim Connect har gjort simulatortrening enda mer kostnadseffektiv og tilgjengelig.

 

Kongsberg Digital har i snart femti år produsert og levert maritime simulatorer over hele verden og er i dag en av de ledende leverandørene i bransjen. Nye behov i markedet og utvikling i teknologien gjorde at selskapet så muligheten for å tilby maritim simulatortrening via nettskyen. Sammen med EGGS Design og en rekke fagmiljøer gikk de i gang med å utvikle det som skulle bli K-Sim Connect.

 

– Simulatortrening skal være brukervennlig, og vi ønsket å senke brukerterskelen ytterligere ved å sørge for en god og gjennomtenkt brukeropplevelse tilpasset en ny tid, sier Gullik Anthon Jensen. Han er produktdirektør for digitale tjenester i Kongsberg Digital.

 

Gjennom visuell historiefortelling skapte designerne engasjement og entusiasme blant instruktørene, studentene og utdanningsstedene som deltok i testing og utvikling. På den måten sikret de viktige tilbakemeldinger og innspill.

 

– Visualisering og presentasjon av håndgripelige løsninger er helt avgjørende for å holde en god fremdrift gjennom hele innovasjonsprosjektet. Her bruker vi design aktivt for å konkretisere våre mål og ha konstruktive dialoger med kunder og brukere underveis, sier Jensen.

 

Brukes over hele verden

Resultatet fra prosjektet er en opplæringsplattform som har fått stor interesse i den maritime industrien.

 

– Stadig flere institusjoner og tusenvis av studenter rundt om i verden bruker nå K-Sim Connect, sier Jensen.

 

Han legger til at Kongsberg Digital har lært mye i løpet av utviklingsprosjektet.

 

– Integreringen av design i dette prosjektet har gjort oss minst ett hakk vassere når det kommer til å skape gode løsninger, sier produktdirektøren.

 

Tar simulering til et nytt nivå

Juryen for DOGA-merket for design og arkitektur mener Kongsberg Digital og EGGS Design sammen tar simulatortrening til et nytt nivå.

 

«Avansert navigasjonssimulering krever mye datakraft. Derfor er det et enormt løft når K-Sim Connect gjør det mulig å lære å styre et gigantisk skip fra en liten, bærbar enhet hvor som helst i verden,» står det i jurykjennelsen.

 

Planet, samfunn, økonomi

DOGA-merket for design og arkitektur, som tidligere het Merket for god design, kan føre sin historie helt tilbake til 1964. I dag løfter utmerkelsen fram virksomheter som bruker design og arkitektur for å skape nytenkende, vakre og funksjonelle løsninger som gir positive ringvirkninger for samfunnet, planeten og økonomien.

 

I år er det i alt 13 mottakere av DOGA-merket for design og arkitektur, i tillegg til tre mottakere av DOGA-merket nykommer.

 

DOGA er en del av regjeringens virkemiddelapparat for økt innovasjon. DOGAs rolle er å fremme design og arkitektur som verktøy for bærekraftig omstilling og verdiskaping i næringsliv og offentlig sektor.

(Pressenytt)

 

 

Mer informasjon om prisutdelingen og DOGA-merket for design og arkitektur her: https://doga.no/aktiviteter/dogas-priser/doga-merket-design-arkitektur/

 

Finn mer informasjon om prosjektet her:

https://doga.no/aktiviteter/dogas-priser/doga-merket-design-arkitektur/vinnere-av-doga-merket/kongsbergs-simuleringsplattform-gir-tryggere-sjofart/

 

 

Kontaktpersoner:

* Kongsberg Digital, markeds- og kommunikasjonsleder Anne Voith, mobil 48 08 46 40

* Design og arkitektur Norge, Ellen Heggestad, mobil 92 65 35 30

 

 

Bildetekster:

Bilder fra overrekkelsessermonien vil legges ut på denne lenken cirka kl 19:00 i dag: https://www.flickr.com/photos/doganorway/albums/72177720297368169

 

SIMULATOR. Med K-Sim Connect kan sjøfolk gjennomføre simulatortrening via nettskyen. Foto: Kongsberg Digital / EGGS Design

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Design og arkitektur Norge (DOGA), og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 16.03.2022 18:00
Teknisk løsning ZEVS AS