presseticker

Skip to main content

Database åpner dører for industridesignere

  Publisert: 09.12.2008 07:00 - av  Henning Poulsen

Åpner dører: Designbasen bidrar til at lokalt næringsliv finner lokal designkompetanse, sier prosjektleder Ingjerd Straand Jevnaker i Norsk Designråd.

Oslo: Til nå har hele 243 industri- og produktdesignere registrert seg i Designbasen.no, som inneholder over 700 av de beste designerne fra hele landet. – Basen gjør det lettere å finne fram til spisskompetanse, sier prosjektleder Ingjerd Straand Jevnaker i Norsk Designråd.

Designbasen.no ble lansert som en gratistjeneste i fjor høst av Norsk Designråd i samarbeid med Innovasjon Norge, NID, Grafill, Designbyråforeningen og NIL, for å hjelpe designkjøpere og designselgere med å finne hverandre.

 

– Dette har blitt en stor suksess! Daglig strømmer det til nye byråer i basen, samtidig som eksisterende brukere stadig legger inn nye caser og arbeider. Vi har samlet og ordnet en enorm informasjonsmengde på svært kort tid, sier Jevnaker i Norsk Designråd.

 

Av kjente industri- og produktdesignere har blant andre Hareide Designmill og Eker Design tatt i bruk Designbasen.no.

 

Verktøy for næringslivet

Jevnaker er overbevist om at basen vil være til stor nytte for både store og små kjøpere av designtjenester i offentlig og privat sektor, og at Designbasen.no møter et reelt behov for oversikt i en bransje som kan virke uoversiktlig for mange.

 

– Det finnes et stort antall byråer og enkeltdesignere over hele Norge, og disse er svært spredt både geografisk og på ulike kompetanseområder. Gjennom vår base blir dette for første gang tilgjengelig for designkjøpere ved et par tastetrykk, samtidig som designere nå har fått et unikt verktøy for lokal og nasjonal markedsføring, påpeker Jevnaker.

 

Prosjektlederen legger til at Innovasjon Norge har begynt å bruke basen når de skal koble bedrifter med passende designkompetanse, og at basen har ført til at det er blitt knyttet flere lønnsomme bånd mellom designbransjen og næringslivet.

 

Fant designpartner

Blant de som har funnet hverandre er designbyrået Formfabrikken og dagligvaredistributøren Jensen & Co. Sistnevnte står bak merkevarer som Odelia, Quaker og Vekk i Morgen, og var i markedet for emballasjedesign, designprofil og nettside.

 

– I designbasen fant jeg fram til mindre designbyråer, som var nettopp det jeg lette etter, og som gjerne er vanskelig å finne gjennom nettsøk og i andre kataloger. Jeg fant flere aktuelle byråer og sammenlignet disse ved å se på arbeidene de hadde lastet opp, og valget falt etter hvert på Formfabrikken, sier Stine Fadum-Aas, kategoridirektør i Jensen & Co.

(Pressenytt)

 

Her er industri- og produktdesignerne i Designbasen: http://www.designbasen.no/katalog/category7739.html?filter-mainproduct%5B%5D=7696&filter-maincounty%5B%5D=703

 

Kontaktpersoner:

* Norsk Designråd, prosjektleder Ingjerd Straand Jevnaker, tlf 23 29 25 58, mobil 932 22 289

* Norsk Designråd, informasjonsdirektør Grete Kobro, tlf. 23 29 25 57, mobil 907 65 971

 

Dette er Designbasen:

- www.designbasen.no er en åpen, digital base hvor næringslivet kan finne designkompetanse fra hele Norge

- gir oversikt over designtilbydere innen grafisk design, illustrasjon, tekstil og konfeksjon, industri og produktdesign, web og interaksjon, interiør- og møbeldesign og animasjon

- inneholder blant annet designernes kontaktopplysninger og prosjektporteføljer

- en gratis markedskanal for tilbydere av profesjonell designkompetanse

- et samarbeid mellom Norsk Designråd, Innovasjon Norge, Grafill, Norske Industridesignere (NID), Norske interiørarkitekters og møbeldesigneres landsforening (NIL) og Designbyråforeningen/Kreativt Forum.

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:
Bilde - vedlegg til sak Ingjerd_Designbasen.JPG 1,19 MB (3996x2665)

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Design og arkitektur Norge (DOGA), og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 09.12.2008 07:00
Teknisk løsning ZEVS AS