presseticker

Skip to main content

Merket for god design 2015:

10 barnehager i Møre og Romsdal hedres for god design

  Publisert: 15.04.2015 19:00 - av  Henning Poulsen

Gnist Barnehager og Havnevik fikk Merket for god design for førstnevntes nye profil. Foto: Havnevik

Oslo: Barnehager i Ålesund, Hareid, Giske, Ulstein, Sula og Herøy mottar Merket for god design.

Onsdag ettermiddag mottok Gnist Barnehager den ettertraktede designutmerkelsen på Norsk design- og arkitektursenter (DOGA). Utdelingen skjedde på Designdagen, landets viktigste møteplass for designbransjen, næringsliv og offentlig sektor.

 

Gnist Barnehager driver barnehagene Gnist Ratvika, Gnist Hessa, Gnist Flisnes og Gnist Høgvoll i Ålesund, Gnist Nordstrand og Gnist Sætra på Giske, Gnist Støylane i Ulstein, Gnist Bjørkavåg i Sula, Gnist Holstad på Hareid og Gnist Myklebust på Herøy.

 

Konkurrerer om barna

Norske barnehager blir større, de offentlige kravene blir strengere, konkurransen øker og foreldrene er stadig mer engasjerte og krevende. Grønmyr Gruppen, som driver private barnehager i Midt-Norge og på Vestlandet, skjønte at de måtte ta grep for å være en barnehagedriver for fremtiden.

 

– Å drive barnehage i dag handler om å være attraktiv i et marked preget av høy konkurranse om barna. Vi trengte en kommunikasjonsløsning som virkelig fikk fram våre kvaliteter og verdier, forteller daglig leder Kjersti Hagen Grønmyr ved hovedkontoret på Røros.

 

Et navn som slår gnister

Selskapet besluttet å endre navn og fornye all den visuelle kommunikasjonen. Derfor ble kommunikasjonsbyrået Havnevik fra Ålesund ble koblet inn. Familienavnet Grønmyr ble byttet ut. Heretter skulle selskapet være kjent som Gnist Barnehager.

 

– Vi er veldig fornøyd med dette navnet! Gnist kommuniserer verdier vi ønsker å assosiere oss med. Det er dessuten lett å legge merke til, enkelt å lese og lett å uttale. Navnet fungerer også fint i andre aktuelle språk og kulturer, påpeker Hagen Grønmyr.

 

Havnevik utviklet et barnlig, men likevel strukturert uttrykk med sterke og direkte profilbilder, en iøynefallende skrifttype og en kraftig gul hovedfarge. Myke former og lekne figurer går igjen i logo og andre grafiske elementer og etterlater et vennlig inntrykk.

 

Økt pågang

Det ble også utviklet en ny ansatteportal i samarbeid med it-selskapet Avento, der barnehagemedarbeiderne fortløpende kan logge aktiviteter. Disse kobles med den nyutviklede foreldreportalen, som lar foreldrene sende og motta beskjeder, sjekke månedsplan, studere dagrapporter og se på bilder, logg, sovetider og bleieskift.

 

Kjersti Hagen Grønmyr forteller at den nye designløsningen har blitt tatt imot med åpne armer av både ansatte og foreldre. – Portalen har forbedret kommunikasjonen mellom hjem og barnehage, mye takket være brukervennligheten. De nye hjemmesidene har fått en tredobling i antall besøkende, og hver besøkende bruker i snitt dobbelt så lang tid på sidene. Og ikke minst: Barnehagene våre med ledig kapasitet merker økt pågang, sier hun. I dag finnes det 16 Gnist-barnehager fra Stjørdal i nord til Bergen i sør.

(Pressenytt)

 

* Designdagen 2015 streames på doga.no fra klokken 09.00 onsdag 15. april. Priser og utmerkelser deles ut på ettermiddagen.

 

 

 

Kontaktpersoner:

* Norsk design- og arkitektursenter, prosjektleder Thea Mehl, mobil 413 09 819

* Gnist Barnehager, daglig leder Kjersti Hagen Grønmyr, mobil 924 50 796

* Norsk design- og arkitektursenter, kommunikasjonsrådgiver Line Aandal Røijen, mobil 911 74 639

 

 

FAKTABOKSER:

 

Merket for god design:

* En utmerkelse som deles ut hvert år av Norsk design- og arkitektursenter

* Anerkjenner vellykket bruk av design i innovasjonsprosjekter

* Bedrifter og designbyrå hedres for produkter eller løsninger som de har utviklet i fellesskap

* I år var det 128 søkere

* 15. april mottar 43 av disse Merket for god design

* Av disse er fire nominert til Hedersprisen for god design

* Mer informasjon om Merket for god design: http://www.doga.no/merket

 

 

Bildetekst:

Gnist Barnehager og Havnevik fikk Merket for god design for førstnevntes nye profil. Foto: Havnevik

 

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:
Bilde - vedlegg til sak Gnist_bilde4_ foto_Havnevik.jpg 926,98 kB (2790x1993)

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Design og arkitektur Norge (DOGA), og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 15.04.2015 19:00
Teknisk løsning ZEVS AS