presseticker

Skip to main content

Merket for god design 2015:

Seriekoblet sitterevolusjon utendørs – SPERREFRIST TIL KL 18.00 I DAG

  Publisert: 15.04.2015 07:30 - av  Henning Poulsen

Vestre og designerne Lars Tornøe og Atle Tveit mottok Merket for god design for Bloc-serien. Foto: Tomasz Majewski

Oslo: Vestre skaper køer foran sine attraktive, seriekoblede utemøbler. Nå hedres de med Merket for god design.

Onsdag ettermiddag mottok utemøbelprodusenten Vestre den ettertraktede designutmerkelsen på Norsk design- og arkitektursenter (DOGA). Utdelingen skjedde under Designdagen, landets viktigste møteplass for designbransjen, næringsliv og offentlig sektor.

 

– Bruk av designkompetanse har blitt en nødvendighet for å lykkes nesten uavhengig av hvilken bransje du er i og hvilke målgrupper du retter deg mot. Mottakerne av Merket for god design 2015 viser at de kan løse samfunnsutfordringer og skape innovative, lønnsomme produkter og tjenester, sier Thea Mehl. Hun er prosjektleder for designutmerkelser i Norsk design- og arkitektursenter, som står bak prisene.

 

Flere prestisjeavtaler

Den tradisjonsrike utemøbelprodusenten Vestre ønsket å utforske hvordan by- og gatemøbler kunne fungere i forhold til hverandre. De endte opp med en møbelserie som er en salgssuksess og som i dag kan beskues og tas i bruk blant annet på Aker Brygge og ved Operaen.

 

– Bloc dukker opp i stadig flere prestisjeprosjekter, og ingen kan ha vært på Aker Brygge de siste månedene uten å legge merke til de oransje møblene som rammer inn hele havnepromenaden. Det er sjelden vi ser lange køer av mennesker foran offentlige benker, men slik har det blitt på Aker Brygge, sier en fornøyd Jan Christian Vestre. Han er daglig leder og tredje generasjon Vestre.

 

Seriekoblet nyskaping

Det hele startet med en visjon om en enhetlig produktserie med benker, bord og rektangulære avfallsbeholdere som kunne kobles sammen i rekker. Designerne Lars Tornøe og Atle Tveit ble hektet på, og sammen med Vestres egne fagfolk utviklet de først benker med rygg som kunne seriekobles i rekke. Deretter fulgte flere nye produkter i Bloc-serien, deriblant benker uten rygg, solbenker og bord. Etter hvert kom også muligheten til å koble benkene og solbenkene.

 

Vestre får ros av designjuryen for å bruke basale materialer som stålbjelker og treskiver for å oppnå et sofistikert og raffinert sluttresultat. «En subtil knekk i stålflatene gir fine skyggevirkninger og forsterker den kontemporære uttrykket,» heter det i juryens kjennelse. Her fremheves også Vestres veldokumenterte miljøprofil.

 

De første Bloc-benkene så dagens lys i 2009. I dag er Bloc blitt én av Vestres største møbelserier som også er blitt solgt til en rekke prestisjeprosjekter i Norden og Storbritannia.

(Pressenytt)

 

 

* Designdagen 2015 streames på doga.no fra klokken 09.00 onsdag 15. april. Priser og utmerkelser deles ut på ettermiddagen.

 

 

Kontaktpersoner:

* Norsk design- og arkitektursenter, prosjektleder Thea Mehl, mobil 413 09 819

* Vestre, daglig leder Jan Christian Vestre, mobil 415 45 808

* Norsk design- og arkitektursenter, kommunikasjonsrådgiver Line Aandal Røijen, mobil 911 74 639

 

 

Merket for god design:

* En utmerkelse som deles ut hvert år av Norsk design- og arkitektursenter

* Anerkjenner vellykket bruk av design i innovasjonsprosjekter

* Bedrifter og designbyrå hedres for produkter eller løsninger som de har utviklet i fellesskap

* I år var det 128 søkere

* 15. april mottar 43 av disse Merket for god design

* Av disse er fire nominert til Hedersprisen for god design

* Mer informasjon om Merket for god design: http://www.doga.no/merket

 

 

Bildetekst:

Vestre og designerne Lars Tornøe og Atle Tveit mottok Merket for god design for Bloc-serien. Foto: Tomasz Majewski

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Design og arkitektur Norge (DOGA), og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 15.04.2015 07:30
Teknisk løsning ZEVS AS