presseticker

Skip to main content

Steria topper miljøliste igjen

  Publisert: 22.10.2014 08:00 - av  Henning Poulsen

GRØNN LØNN. – Samfunnsansvar gjennomsyrer alle ledd i organisasjonen vår og ligger forankret i de valgene vi tar og de tjenestene vi leverer hver dag, sier Solfrid Skilbrigt, direktør for samfunnsansvar i Steria-konsernet. Her overrekker Pascal Canfin fra World Resources Institute CDP-utmerkelsene til Solfrid Skilbrigt (i midten) og Jen Rodvold, som jobber med bærekraftrådgivning i Steria.

Oslo: For andre år på rad får Steria toppkarakteren 100A på en høythengende internasjonal miljørangering.

– At vi får denne toppkarakteren to år på rad er ingen tilfeldighet. Samfunnsansvar gjennomsyrer alle ledd i organisasjonen vår, og ligger forankret i de valgene vi tar og de tjenestene vi leverer hver dag. Dette er ikke et resultat av et skippertak, men noe vi har jobbet lenge og målbevisst for å oppnå, sier Solfrid Skilbrigt, direktør for samfunnsansvar i Steria-konsernet.

 

CDP, som tidligere het Carbon Disclosure Project, står bak verdens eneste globale system der både selskaper og byer kan måle, rapportere og dele miljøinformasjon. Karakteren måler både arbeid med å redusere utslipp samt hvor åpent et selskap er med å dele miljøinformasjon med omverden.

 

Bærekraftskomité og grønne agenter

Solfrid Skilbrigt forteller at Steria har opprettet en egen bærekraftskomité som rekker over hele virksomheten, både i Norge og internasjonalt. Et lag med grønne ambassadører sørger for at vedtatte miljømål følges opp i det daglige arbeidet. Steria har også utviklet en portefølje med særlig miljøvennlige it-tjenester: ”IT for Green”.

 

Administrerende direktør i CDP, Paul Simpson, er imponert over Sterias bærekraftfokus.

 

– Steria har nå fått sin andre 100A-karakter av oss. Dette bekrefter Sterias posisjon som et ledende selskap i å gjennomføre klimatiltak, sier Simpson. Han forteller at over 4700 bedrifter over hele verden ble målt i år. Bare 29 fikk den aller høyeste karakteren, 100A.

 

Mellom 2008 og 2013 reduserte Steria klimagassutslippene sine med 38 prosent per ansatt. Siden 2010 har selskapet vært karbonnøytralt på forretningsreiser på bakken og i luften. Tidligere i høst ble Steria et av de første selskapene i verden som mottok sertifiseringen ”CarbonNeutral Data Centres”. Det innebærer at selskapets 46 datasentre i 13 land nå er karbonnøytrale. Blant disse finner vi tre datasentre i Norge.

(Pressenytt)

 

Bildetekst:

GRØNN LØNN. – Samfunnsansvar gjennomsyrer alle ledd i organisasjonen vår og ligger forankret i de valgene vi tar og de tjenestene vi leverer hver dag, sier Solfrid Skilbrigt, direktør for samfunnsansvar i Steria-konsernet. Her overrekker Pascal Canfin fra World Resources Institute CDP-utmerkelsene til Solfrid Skilbrigt (i midten) og Jen Rodvold, som jobber med bærekraftrådgivning i Steria.

 

Kontaktpersoner:

* Steria, Group Programme Director Corporate Social Responsibility Solfrid Skilbrigt, mobil 905 51 086

* Steria, Marketing and Communication Director Scandinavia, Kristin Blix-Elton, mobil 970 28 616

 

FAKTABOKS:

Om Steria

 

Steria er et internasjonalt konsulentselskap som hjelper store private og offentlige organisasjoner med å fornye og forbedre sin forretning og informasjonsteknologi. Steria tilbyr tjenester innenfor strategiutvikling, it-rådgivning, infrastruktur, systemutvikling, digitale løsninger og drift. I Skandinavia sørger 1250 medarbeider for en årlig omsetning på 1,5 milliarder kroner. Steria kjenner en rekke bransjer fra innsiden og er en betrodd partner for noen av Skandinavias største virksomheter som Avinor, Det norske oljeselskap, Det danske rigspolitiet, DNB, ESAB, Forsvaret, Jernbaneverket, Posten, Sampension , Statsbygg, Statens vegvesen, Svenske Statistiske Centralbyrå, Sykehuspartner og Topdanmark, for å nevne noen.

 

Lær mer om Steria: www.steria.no

 

Steria ble i september 2014 en del av det nye Sopra Steria-konsernet. Med 35 000 medarbeidere i over 20 land, og en kombinert omsetning på 25 milliarder kroner i 2013, er selskapet et av Europas ledende konsulentselskaper.

 

 

Om CDP

Tidligere kjent somCarbon Disclosure Project. Er en internasjonal not-for-profit-organisasjon som har som mål å motivere virksomheter over hele verden til å redusere sitt klimafotavtrykk. CDP er alene om å tilby et globalt system som lar byer og virksomheter måle, rapportere og styre miljøinformasjon.

 

Om 100A

100A er en sammenstilling av to toppkarakterer i CDP-målingen ”Climate Change and Environmental Sustainability”. I målingen gis det karakter opp til 100 for rapportering av miljøinformasjon. I tillegg får virksomhetene score opp til A for prestasjon og ytelse. Bare 29 av over 4700 målte virksomheter ble vurdert til 100A i 2014.

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:
Bilde - vedlegg til sak CDP.jpg 3,47 kB (3507x2395)

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Sopra Steria, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 22.10.2014 08:00
Teknisk løsning ZEVS AS