Ønsker å knuse emballasjemyter (KRONIKK)
Det blåser en ny miljøvind over landet. Den heter «Zero Waste», der idealet er å produsere så lite søppel som mulig.
– Dette kan bli en viktig og positiv trend hvis den inspirerer folk til å gå igjennom forbruks- og resirkuleringsvanene sine med et kritisk blikk. Imidlertid tror enkelte at all emballasje er miljøfiendtlig. Dette er feil. Uten emballasje ville vi kastet mye mer mat, sier Kari Bunes i Næringslivets Emballasjeoptimeringskomité (NOK).
I en kronikk tar Bunes et oppgjør med det hun kaller emballasjefordommer.
– Det som kan virke som for mye emballasje er ofte en akkurat passe mengde for å unngå at varen er skikkelig beskyttet, slik at den ikke blir skadet under transport. Siden emballasje koster penger er det nærliggende å tro at de fleste produsenter ikke ønsker å bruke mer enn absolutt nødvendig, sier hun.
(Pressenytt)
Bildetekst:
– Siden emballasje koster penger er det nærliggende å tro at de fleste produsenter ikke ønsker å bruke mer enn absolutt nødvendig, sier Kari Bunes i Næringslivets Emballasjeoptimeringskomité (NOK). Foto: Emballasjeforeningen
Kontaktperson:
* Den Norske Emballasjeforening, Kari Bunes, mobil 95 14049 73
Denne artikkelen er skrevet av Pressenytt for NOK. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen
Emballasjeoptimering er kontinuerlige forbedringer av emballasjen i hele verdikjeden som opprettholder tilstrekkelig beskyttelse av den emballerte varen med lavest mulig ressursbruk og miljøbelastning og høyest mulig grad av materialgjenvinning og energiutnyttelse.
Næringslivets Emballasjeoptimeringskomité har representanter fra: Dagligvareleverandørenes Forening, Dagligvarehandelens Miljøforum AS, Den Norske Emballasjeforening (DNE), Grønt Punkt Norge AS, Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO) og NHO mat og drikke, Norsk Drikkekartong informasjon og Norsk Industri.
![Bilde - vedlegg til sak](/design/standard/images/class_2.png)
Last ned kronikken «Har du emballasjefordommer» her.