presseticker

Skip to main content

Mer enn 6 av 10 trøndere vil helst ha den svart og glovarm, noe som gjør landsdelen til en høyborg for tradisjonell kaffe. Det viser en ny undersøkelse.
Et nytt brettspill laget av resirkulert kartong skal lære nesten 38 000 trønderelever fra fjerde trinn og oppover å ta riktige miljø- og kostholdsvalg i hverdagen.
Circle K Nardo i Trondheim samlet inn mest til Rosa sløyfe av alle stasjonene i Trøndelag. På landsbasis satte aksjonen ny innsamlingsrekord.
Ingen i Trøndelag kjøper så mange kaffeavtalekopper som kundene på Circle K E6-Klett. I år fyller Circle K-koppen 15 år, og gjennom årene er den både blitt elsket og hatet. Nå får den en real ansiktsløfting.
De to siste årene har Circle K-stasjonene i den sørlige delen av Trøndelag samlet inn mer enn 450 000 kroner til Rosa Sløyfe-aksjonen. I oktober går aksjonen av stabelen for sjuende gang.
Oslo: Orker ikke. Mangler et godt system for kildesortering. Resten av familien følger ikke opp. Dette er blant favorittunnskyldningene innbyggere i Trøndelag bruker når de ikke kildesorterer avfallet sitt.
Oslo: Trondheimsbaserte Q-Free mottar 430 000 kroner i støtte av Designdrevet Innovasjonsprogram (DIP) for å få oss til å bruke byens parkeringstilbud på en mer fornuftig måte.
Oslo: Hittil i år har norske husstander levert like mye metallemballasje til gjenvinning som de gjorde i hele 2017. I Trøndelag oppgir fire av fem at de kildesorterer metallemballasje.
Automatstasjonene 1-2-3 og Statoil Automat skifter navn til Circle K Automat i Trøndelag. Innen mars 2019 får selskapets 120 ubetjente stasjoner i Norge nye farger og nytt navn, Circle K Automat.
Årslønnen til en leder i de sørlige kommunene i Trøndelag ligger i snitt på 706 000 kroner. Dette er om lag ni prosent mer enn hva ledere i den nordlige delen av fylket tjener, ifølge Norsk Ledelsesbarometer 2018 fra arbeidstakerorganisasjonen Lederne.
Barbro Lien (25) fra Melhus har jobbet på stasjon i hele sitt voksne arbeidsliv. Nå er hun nestkommanderende på Circle K Nardo og har nettopp fullført selskapets krevende talentprogram.
Teknisk løsning ZEVS AS