presseticker

Skip to main content

Teknologinotiser 26.1.2012

  Publisert: 26.01.2012 14:47 - av  Henning Poulsen

Foto: iStockPhoto

 

Oslo: Dersom datasystemet på arbeidsplassen din ryker kan det ta ukevis før alt fungerer igjen… Og sjefen din liker ikke at du jobber på smarttelefonen. Her er to teknologinotiser fra Pressenytt til fri bruk.

 

Sjefen frykter iPaden din

Oslo: På mange norske arbeidsplasser blir smarttelefoner og nettbrett fremdeles møtt med betydelig skepsis. 57 prosent av større bedrifter og organisasjoner har i liten grad eller overhode ikke tilrettelagt for bruk av håndholdte enheter på arbeidsplassen, viser en undersøkelse Rock IT har gjennomført for Steria hos 100 større norske selskaper. Hensynet til sikkerhet kan veie tyngre for sjefen enn ønsket om å gi sine ansatte en mer fleksibel arbeidshverdag. – For stadig flere arbeidstakere – særlig yngre – er det like selvfølgelig å gjøre jobben sin fra en mobiltelefon som foran en dataskjerm på kontoret, sier Anders Lindgren, markeds- og kommunikasjonsdirektør i Steria. Det internasjonale analysebyrået IDG har studert bedrifter som lar ansatte bruke mobile enheter i jobbsammenheng, og funnet ut at 65 prosent av disse bedriftene kan vise til høyere produktivitet enn sine mer teknologikonservative konkurrenter.

(Pressenytt)

 

 

Lang nedetid ved it-kollaps

Oslo: De fleste arbeidstakere kjenner igjen situasjonen: Du har masse arbeid som må gjøres, og så går datasystemet ned. I en norsk undersøkelse svarer over hver fjerde it-sjef at det skulle tatt flere dager å få alt opp og kjøre igjen ved en alvorlig kollaps i it-systemet. Hver åttende bedrift vil bruke flere uker på å komme tilbake til normalen. – Selv ved fullstendig datatap behøver det ikke ta mer enn noen timer før alt er tilbake til normalen, men dette skjer ikke av seg selv. Med en god kriseplan tar det kortere tid å komme i gang igjen, sier Eirik Pedersen, administrerende direktør for lagringsspesialisten Proact IT Norge. Forholdene kan være enda verre nedover i Europa. En internasjonal rapport konkluderer med at den europeiske it-beredskapen generelt sett er lav – hele 74 prosent av europeiske it-beslutningstakere er usikre på om de vil klare å gjenopprette fullt ut etter en katastrofe.

(Pressenytt)

 

Disse notisene er skrevet av Pressenytt for henholdsvis Steria og Proact, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet.

 

 

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:
Bilde - vedlegg til sak iStock_000001400737medium.jpg 21,94 kB (2000x1333)

Publisert: 26.01.2012 14:47
Teknisk løsning ZEVS AS