presseticker

Skip to main content

Fem barnehager vant på å skylle og brette kartong

  Publisert: 27.12.2017 07:00 - av  Henning Poulsen

MILJØET VINNER. Hvert år deler Returkartonglotteriet ut 1,6 millioner kroner i premier. Lotteriets største vinner er likevel miljøet. Foto: Johnny Syversen

Oslo: 109 privatpersoner, fem barnehager, fire skoler, et korps og et kulturhus deler på 1,6 millioner kroner fra årets Returkartonglotteri.

Blant de 124 vinnerne som fikk sin kubbe eller kartong trukket ut i 2017, finner vi Gromungen barnehage i Hedmark, Grov Skole i Troms, Sogndal skulemusikk og Kulturtorvet i Lindesnes.

 

Jaana Røine, administrerende direktør i Grønt Punkt Norge, forteller at du enten kan skrive ditt eget navn og telefonnummer på drikkekartongen, eller navnet og nummeret på en person eller organisasjon du synes fortjener pengene.

 

– Selv om de fleste skriver sitt eget navn, er det også mange som leverer inn kubber på vegne av andre. Jeg synes det er en fin måte å vise engasjement og støtte på. Dette er penger som kommer godt med for de som driver for eksempel korps eller idrettslag, sier hun.

 

Returfiber sparer energi

Røine legger til at lotteriets største vinner er miljøet. Materialene i en drikkekartong kan nemlig gjenvinnes opptil sju ganger. Produksjon av papir fra returfiber bruker bare en fjerdedel av energiforbruket sammenlignet med produksjon fra nytt trevirke.

 

Returkartonglotteriet har eksistert siden 1997. Det er Grønt Punkt Norge som står bak lotteriet. Årlig deles det ut 124 premier på til sammen 1,6 millioner kroner. Trekningene skjer på 86 forskjellige steder over hele landet.

 

– Hvert kvartal trekker vi ut 30 vinnere som får 10 000 kroner hver, og én som får 100 000 kroner, forklarer Røine.

 

Hovedpris til Eidslandet, Støren, Hamar og Oslo

En kvinne fra Eidslandet i Hordaland vant hovedpremien i årets første kvartal. I andre kvartal var det Trosterud skole i Oslo som var den heldige hovedprisvinneren. En kvinne fra Støren i Trøndelag ble trukket ut i tredje kvartal, mens hovedpremien i årets siste kvartal gikk til en Hamar-kvinne. De fire vinnerne mottok 100 000 kroner hver.

(Pressenytt)

 

 

Bildetekst:

MILJØET VINNER. Hvert år deler Returkartonglotteriet ut 1,6 millioner kroner i premier. Lotteriets største vinner er likevel miljøet. Foto: Johnny Syversen

 

Kontaktpersoner:

* Grønt Punkt Norge, kommunikasjonsrådgiver – Gunnar Moen, mobil 97 02 78 97

* Grønt Punkt Norge, kommunikasjonssjef Kari-Lill Ljøstad, mobil 95 06 38 05

Slik blir du med i Returkartonglotteriet i 2018:

1. Skyll drikkekartongen.

2. Brett kartongen.

3. Stapp seks kartonger ned i en tom kartong. Korker og lokk kan godt henge utenfor…eller hopp over dette steget dersom du ønsker.

4. Skriv eget navn eller navn på den personen eller foreningen/organisasjonen du vil skal vinne. Husk også telefonnummer!

5. Lever kartongen eller kubben i din ordinære kommunale returordning.

6. Er du i tvil om hvordan du skal kildesortere i din kommune: se www.sortere.no

 

Grønt Punkt Norge:

  • Grønt Punkt Norge sikrer finansiering av returordninger for plastemballasje, metallemballasje, glassemballasje, emballasjekartong, drikkekartong og bølgepapp.
  • Grønt Punkt Norge eies av materialselskapene, og er et nonprofit-selskap med mål om å få alle bedrifter til å ta miljøansvar for den emballasjen de sender ut på markedet.
  • Norske bedrifter har et ansvar for emballasjen også etter at den er tom. Som medlem i Grønt Punkt Norge kan bedriften være trygg på dette miljøansvaret ivaretas. I over 20 år har materialselskapene som eier Grønt Punkt Norge sørget for at emballasje over hele landet samles inn og blir gjenvunnet.
Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:
Bilde - vedlegg til sak kartongbrett.jpg 12,98 kB (1453x1234)
Bilde - vedlegg til sak kartonghav.JPG 5,64 kB (3264x2448)
Bilde - vedlegg til sak kartonglotteriet.jpg 2,10 kB (5616x3744)

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Grønt Punkt, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 27.12.2017 07:00
Teknisk løsning ZEVS AS